Un microbiolog prezintă cele patru alimente populare pe care nu este indicat să le mănânci. Ele sunt un „loc de joacă” pentru bacterii
Experții trag un semnal de avertisment cu privire la mâncărurile mai populare care ar trebui evitate pe cât posibil. Acestea constituie un „loc de joacă” pentru bacterii.
În general ne punem în coșul de cumpărături ceea ce ne face cu ochiul și ceea ce ne trebuie. Cu toate acestea, experții recomandă să stăm departe de patru feluri de alimente data viitoare când mergem la cumpărături!
Experții în siguranță alimentară și-au exprimat îngrijorările serioase cu privire la alimentele populare. Aparent, multe dintre ele sunt un „loc de joacă” pentru bacterii, dacă sunt crude.
Trei alimente populare pe care nu este indicat să le mănânci
Conform unei liste realizate de Kali Kniel, microbiolog la Universitatea din Delaware și dr. Bryan Quoc Le, chimist alimentar și consultant în indusstrie din Washington, acestea sunt alimentele de care ar fi indicat să te ferești:
1. Mugurii cruzi
Se pare că mugurii cruzi ar trebui să vină „la pachet” cu un semn de avertisment, deși se știe că au multe beneficii pentru sănătate.
Este indicat ca mugurii să fie mâncați după fierberea la abur.
Nu este indicat să mâncăm produse pretăiate, cum ar fi legumele sau fructele. Acestea pot conține un nivel ridicat de bacterii. Microbiologul Kali Kniel a dezvăluit că aceste pachete sunt, de fapt, „cele mai susceptibile” în a fi rele pentru organism.
El a explicat pentru HuffPost că cojile de fructe conțin adesea tone de bacterii, precum legumele preambalate care sunt adesea contaminate cu apă murdară și deșeuri de animale pe măsură ce acestea cresc.
3. Laptele crud, nepasteurizat
Laptele crud, nepasteurizat poate transporta bacterii precum Salmonella și E.coli. Majoritatea laptelui din comerț este pasteurizat, bacteriile fiind ucise după ce acesta a fost încălzit printr-un proces special.
Experții îi încurajează pe cei cu sistemul imunitar slăbit să evite acest lapte.
Experții îi avertizează chiar și pe cei cu un sistem imunitar slăbit să o evite, așa cum a explicat pentru HuffPost dr.
Bryan Quoc Le.
„Există o mulțime de oameni care promovează laptele crud ca având toate aceste beneficii pentru sănătate, dar pur și simplu nu merită riscul, deoarece există o mulțime de organisme patogene care sunt încă vii în acel lapte, mai ales dacă vine direct dintr-o unitate de procesare”, avertizează experții.
Dr. Le avertizează că mâncărurile calde din restaurante trebuie gătite la 60 de grade Celsius și păstrate la rece la sub 10 grade. Nerespectarea acestui lucru poate duce la creșterea rapidă a bacteriilor.
Astfel, preparatele din propria casă sunt mai sigure pentru consumul propriu.