Monedele aruncate de turişti în celebra Fontana di Trevi din Roma au fost colectate cu grijă și vor fi folosite în proiecte de asistență socială.

Citește și: Se spală pe 9 martie 2024: Iată ce spun preoții! Tradiții de Mucenici

Oamenii care aruncă bănuți își pun dorinţe legate de dragoste, sănătate sau bani, iar monedele lor vor fi acum de ajutor unor persoane pe care vizitatorii nu le vor întâlni niciodată.

Roma este unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume, cu 21 de milioane de turişti anual, astfel încât banii strânși din Fontana di Trevi nu sunt puțini.

Câți bani s-au strâns în Fontana di Trevi  

Monedele sunt lăsate să se adune câteva zile, înainte de a fi scoase şi transportate la filiala din Roma a organizaţiei caritabile catolice Caritas.

Angajații fundației numără găleţi întregi de mărunţiş și folosesc banii ca să finanţeze o bancă de alimente, o cantină pentru săraci şi proiecte de asistenţă socială.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În 2022, Caritas a colectat 1,4 milioane de euro (1,52 milioane de dolari) din fântână şi se aşteaptă ca suma strânsă în 2023 să fie mai mare.

Extragerea monedelor constituie un spectacol şi implică muncitori de la compania regională de utilităţi ACEA, care stau în echilibru pe marginea vastei fântâni baroce şi folosesc mături lungi şi furtune de aspirare.

Monedele sunt ulterior predate la Caritas, unde sunt uscate cu uscătoare pentru păr şi pentru vase, sortate şi numărate, conform Agerpres.

Câți bani s-au strâns în Fontana di Trevi  

Câți bani s-au strâns în Fontana di Trevi  

[Sursa foto: Pexels]

"Acești bani chiar îndeplinesc dorințe"

O turistă din Brazilia, Yula Cole, le-a spus jurnaliștilor de la Reuters după ce a aruncat o monedă: "Știu  că moneda nu va rămâne acolo, ci va ajuta oameni nevoiaşi. Eu mi-am pus o dorinţă, dar sper că aceşti bani vor ajuta şi dorinţele altor oameni".

"Arunc o monedă pentru că se spune că dacă arunci un ban te întorci la Roma şi, de asemenea, pentru că vreau să-mi pun dorinţa de a găsi dragostea", a spus Carola din Chile.

Fontana di Trevi, finalizată în 1762, acoperă o latură a Palazzo Poli din centrul Romei, cu statuile sale ce reprezintă tritoni care conduc carul în forma unei scoici al zeului Oceanus, ilustrând tema îmblânzirii apelor.

Este locul în care regizorul italian Federico Fellini a plasat una dintre cele mai faimoase scene din filmul "La Dolce Vita", cu Anita Ekberg intrând în fântână după miezul nopţii şi făcându-i semn lui Marcello Mastroianni să i se alăture.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si