Constructorii și materialele de proastă calitate pot fi greu de identificat, deoarece degradarea are loc, de cele mai multe ori, pe parcursul unei perioade mai lungi de timp, iar aceștia își pierd urma între timp. Așadar, numai profesioniștii reușesc să treacă testul timpului și să rămână în branșă sub același nume pentru foarte mult timp. În acest material vom prezenta cele mai comune 5 cauze ale deteriorării clădirilor:
Corodarea materialelor secundare – Anumite clădiri folosesc elemente metalice de sprijin suplimentar, însă multe dintre acestea nu sunt compatibile cu restul materialelor folosite și din acest motiv pot apărea neplăceri. Fonta și fierul forjat nu creează mari probleme în acest sens, însă aliajele de fier netratate sunt predispuse la coroziune. O problemă mare este dată deseori de anumite forme timpurii ale oțelului, care își pot mări substanțial atât volumul, cât și greutatea datorită coroziunii în exces, exercitând, așadar, o presiune imensă, ce poate produce pagube considerabile.
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
Alunecările de teren și cutremurele – Nu numai cutremurele pot afecta structura unei clădiri, ci și alte fenomene, cum ar fi mișcările de teren, înghețul sau chiar interacțiunea dintre diferitele materiale folosite, ale căror repercusiuni se evidențiază în timp. De regulă, crăpăturile reprezintă cel mai simplu indicator al acestor tipuri de probleme, însă nu toate crăpăturile indică neapărat o problemă major la structura clădirii. De aceea, analiza unui specialist este indispensabilă pentru a realiza o evaluarea corectă, care să ducă la găsirea unei soluții adecvate pentru rezolvarea problemei.
Contaminarea și alte cauze naturale – Există diverse cauze mai puțin cunoscute care pot provoca deteriorarea unei clădiri. Spre exemplu, cristalizarea sării afectează în special pietrele mai poroase infiltrându-se cu ușurință, sarea se cristalizează și începe să transforme piatra, lent, în pulbere fină. Contaminarea se poate realiza direct sau indirect, fiind favorizată de către poluanții atmosferici. Pe lângă asta, există multe alte potențiale cauze ale deteriorării cimentului și al altor materiale de construcții, cum ar fi microorganismele, bateriile, fungii, algele, rădăcinile și plantele, care atacă carbonatele și mineralele silicate cu acid și alte substanțe chimice.
Infiltrația apei – Apa este, fără îndoială, cel mai periculos inamic al oricărei fundații, fiind cel mai răspândit dăunător al construcțiilor, depășind chiar și incendiile sau mișcările tectonice. Mucegaiul și celelalte ciuperci vor începe să se dezvolte imediat odată ce s-a acumulat suficientă umiditate, indiferent de materialul folosit. Așadar, importanța protejării clădirilor de umiditate, atât la exterior, cât și în interior, este absolut necesare pentru prevenirea degradării.
De aceea, domeniul hidroizolațiilor este o nișă aparte în domeniul construcțiilor. Așa că deseori se întâmplă ca și unele dintre cele mai mari firme de construcții aleg deseori să externalizează acest serviciu.
Importanța calității acestei lucrări este absolut esențială în ecuația unui proiect imobiliar, lucru susținut și de către Ciprian Conduraru, directorul unei reputate firme autohtone din acest sector: „ Conștientizarea importanței impermeabilizării unei clădiri este unul dintre punctele forte ale oricărui proiect imobiliar. Lucrul bine făcut rezistă zeci de ani, iar întreținerea prelungește viața imobilului cu decenii bune,” a declarat liderul companiei Hidroizolații Conduraru.
Firma Conduraru Grup Construct are o experiență bogată, de peste 15 ani în domeniul termo și hidroizolațiilor, timp în care a realizat numeroase lucrări ireproșabile pentru o mare varietate de beneficiari, precum Pirelli, Lidl, Mega Image, Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu,, Biofarm, Pipera Residence, Ansamblul rezidențial Citylights Pipera, Militari Residence, Ansamblul imobiliar North Lane, Ayash Center, Soprex, Euroministorage Pallady, Cavar Center și așa mai departe.