Close sidebar
Close sidebar

Actele românilor, digitalizate în cel mult 3 ani! Toate documentele din Europa vor trece prin același proces

Documentele tuturor românilor ar trebui să treacă printr-un proces de digitalizare în maxim trei ani. De asemenea, toate documentele din Europa ar trebui să treacă prin același proces pentru ca, ulterior, sistemele țărilor membre să fie interconectate.

Maria Stiuca,

Actele românilor ar putea fi digitalizate în cel mult 3 ani

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Procesul constă în digitalizarea tuturor actelor românilor în cel mult trei ani. Și Europa ar urma să folosească același proces pentru ca, mai apoi, sistemele țărilor membre să fie interconectate. 

În urma procesului de digitalizare, toți românii ar trebui să aibă un portofel electronic în care se regăsesc toate documentele necesare, precum certificat de naștere sau diplome de studiu și de calificare.

Cu toate acestea, românii ar putea fi sceptici în ceea ce privește noul proces de digitalizare.

Actele românilor, digitalizate în cel mult 3 ani

Gheorghe Falcă, europarlamentar, a explicat pentru Antena 3 CNN acest proces.

Citește și: VIDEO- Copiii își creează propriile jucării. Fabrica de jucării a lui Moș Crăciun s-a mutat în centrul Capitalei

„Tot ce înseamnă documente vor fi digitalizate de statele membre și vor avea aceeași platformă.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Astfel încât, de aici încolo, sistemele de parcare din Europa vor fi identice pe același sistem, astfel că cetățeanul român care va merge în Franța plătește parcarea pe aceeași platformă, cum și francezul plătește în România pe aceeași platformă”,

a explicat acesta.

Ampreuntă digitală

[Sursa foto: Freepik]

Europarlamentarul a mai explicat că statele membre ale Uniunii Europene au timp de implementare a acestor lucruri doi-trei ani.

Printre actele digitalizate se vor număra certificatul de naștere, certificatul de căsătorie, cel de deces sau cel de divorț.

„Toate aceste acte, în următorii 2-3 ani, trebuie să fie digitalizate.

Din ce știu eu, guvernul român are un program de digitalizare a acestor acte începând cu anul 2024, ceea ce înseamnă că suntem într-un ritm foarte bun de implementare a acestor documente”, a mai explicat spus Gheorghe Falcă pentru Antena 3 CNN.

Dosarul medical ar putea fi și el digitalizat

Și dosarul medical al fiecărui român ar putea fi digitalizat. Așadar, acest dosar va fi disponibil în toate statele UE, în cazul în care vom avea nevoie de el.

Card în portofel

[Sursa foto: Pexels]

2026 ar fi termenul pentru digitalizarea actelor a mai spus Gheorghe Falcă, însă, românii ar putea fi sceptici în ceea ce privește posibila schimbare. Cu toate acestea, europarlamentarul a mai menționat că toate datele digitalizate vor fi complet securizate.

Citește și: Optimizarea business-ului: 5 tipuri de servicii care pot fi externalizate

„Există fonduri suficiente în PNRR pentru digitalizare. Vom avea grijă ca toate datele digitalizate să fie complet securizate. Sunt sigur că în campania electorală va fi temă de dezbatere", a mai adăugat europarlamentarul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI