Close sidebar
Close sidebar

A murit un mare actor de la Teatrul de Comedie. Doliu uriaș pentru teatrul românesc

Un mare actor de la Teatrul de Comedie, care s-a retras din activitate în urmă cu câțiva ani în urma unor probleme de sănătate, a încetat din viață. Anunțul a fost făcut chiar de Teatrul de Comedie din București.

Razvan Ilie,

Actorul Gheorghe Dănilă a decedat în data de 1 martie la vârsta de 72 de ani

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Actorul Gheorghe Dănilă a decedat în data de 1 martie 2021, la vârsta de 72 de ani. Colegii de la Teatrul de Comedie au transmis condoleanțe familiei pe pagina de Facebook a teatrului. 

Gheorghe Dănilă  a murit. "Nu întotdeauna avem puterea să transformăm în zâmbet ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Astăzi ne-am întristat la aflarea veștii că actorul Gheorghe Dănilă s-a stins din viață", se spune în mesaul publicat în urmă cu două zile.

Citeste si: Doliu în muzică. Celebrul cântăreț a pierdut lupta cu viața

Gheorghe Dănilă, alături de Teatrul de Comedie din anii 1980

Gheorghe Dănilă a făcut parte din echipa artistică a Teatrului de Comedie încă de la începutul anilor 1980, atunci când a debutat pe scena teatrului în rolul Launce, din „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, regia Alexandru Dabija (1983).

Au urmat alte interpretări în spectacole renumite precum „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, regia Alexandru Darie (1990), „Fuga” de Mihail Bulgakov, regia Cătălina Buzoianu (1995), „Casa Zoikăi” de Mihail Bulgakov, regia Alexandru Tocilescu (2009) etc.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Actorul român, născut în aprilie 1949, a mai jucat și în piese ca "Doi tineri din Verona", de William Shakespeare, regia Alexandru Dabija, 1983, "Pescarusul" de A.P.

Cehov, regia Claudiu Goga, 2013 sau "Revizorul" de N.V. Gogol, regia Horațiu Mălăele, 2006, toate pe scena Teatrului de Comedie. 

După cum scria presa încă din 2014, actorul Gheorghe Dănilă anunțase că se retrage o perioadă de pe scenă din cauza unor probleme de sănătate.

După o serie de controale medicale, Dănilă aflase că are probleme la ficat și că trebuie să își schimbe stilul de viață.

Actorul a trecut la un regim alimentar strict și urma un tratament prescris de medici.

Gheorghe Danila a jucat pe scena Teatrului de Comedie de la începutul anilor 1980

Gheorghe Dănilă, alături de Vlad Zamfirescu și Mihaela Macelaru [Sursa foto: Gandul.ro]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI