Marin Moraru a murit la 79 de ani, din care 52 i-a stat pe scena si in fata camerelor de filmat. A lucrat la Teatrul Tineretului (1961 – 1964), Teatrul de Comedie (1965- 1968), Teatrul „Bulandra” (1968 – 1971) si Teatrul National Bucuresti (1971 – 2006). Timp de opt ani, el a avut si activitate didactica, la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, unde a fost Conferentiar Universitar. Prima lui slujba a fost, insa, cea de agent tehnic la Uzinele „Grivita Rosie”, in anii '50.

De pe urma activitatii sale, Marin Moraru ajunsese sa incaseze o pensie de aproape 2.000 de lei, insa mai multi bani primea de la UNITER, unde se afla pe lista artistilor care beneficiau de indemnizatie de merit. Valoarea acesteia tocmai crescuse in urma cu trei luni si ajunsese la 3.750 lei. Asa se face ca venitul cumulat al lui Marin Moraru era de peste 5.500 lei lunar. La asta se mai adaugau si alte cateva zeci de mii de lei pe an pe care actorul le primea din drepturi de autor. Moraru era membru UNART, organism de gestiune colectiva, care se ocupa de colectarea banilor de la radio, tv, cinema etc si ii redirectionau catre artisti.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In plus, Marin Moraru a locuit in ultimii ani din viata intr-un apartament cu trei camere din zona Dorobanti. Aici, actorul s-a retras atunci cand a decis sa renunte definitiv la viata artistica si locuia impreuna cu sotia lui, Lucia.

Maestrul conducea un autoturism Volskwagen de tip SUV.
Aici a locuit Marin Moraru
Aici a locuit Marin Moraru

In ciuda faptului ca a fost vesnic nemultumit de conditia actorului din Romania, Marin Moraru nu s-a alaturat niciodata demersurilor colegilor sai de a actiona statul roman in justitie, atunci cand s-au scazut salariile si pensiile bugetarilor. Asta in ciuda faptului ca si el a fost unul dintre primii afectati de masura guvernului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si