Gena Rowlands, actrița legendară de la Hollywood, era cunoscută mai ales pentru filmele „A Woman Under the Influence”, „Gloria” și „The Notebook”.

Actrița a murit la vârsta 94 de ani după ce a suferit, în ultimii ani ai vieții, de boala Alzheimer. 

O adevărată legendă a cinematografiei americane, actriţa Gena Rowlands a avut numeroase colaborări artistice pe marele ecran cu regretatul ei soț, John Cassavetes, și fiul lor, Nick.

Gena Rowlands  a murit miercuri la ea. acasă în Indian Wells, după o luptă de ani de zile cu boala Alzheimer, potrivit Hollywood Reporter.

În 2004, Nick Cassavetes, fiul regizorului John Cassavetes şi al Genei Rowlands, a distribuit-o pe mama sa în "The Notebook" (2004), cu Ryan Gosling şi Rachel McAdams. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Gena Rowlands, de patru ori nominalizată la Oscar

Rowlands a primit recenzii elogioase pentru munca ei de peste 6 decenii în filme și producții TV.

Actrița a primit 4 nominalizări la Oscar pentru rolurile sale principale din apreciata sa dramă din 1974 „A Woman Under the Influence” și thrillerul polițist din 1980 „Gloria” – precum și în două filme regizate de fiul ei, „Unhook

the Stars” și „The Notebook”.

Gena Rowlands a format un cuplu legendar la Hollywood cu regizorul şi actorul John Cassavetes.

Împreună au realizat opt filme, dintre care unele au devenit filme-cult pentru cinematograful american, precum "A Woman Under the Influence" în 1974 şi "Gloria" în 1980.

gena Rowlands

Gena Rowlands, rol memorabil în "Gloria"

[Sursa foto: Captură YouTube]

Cei doi aveau trei copii, regizorul Nick Cassavetes, actriţa şi regizoarea Alexandra Cassavetes şi scenarista Zoe Cassavetes.

Gena Rowlands a jucat în mai multe filme ale fiului său, printre care "She's So Lovely" şi "Yellow", precum şi în "Broken English" al fiicei sale Zoe. Actriţă emblematică cu o carieră care se întinde pe şapte decenii, ea a apărut în filme de William Friedkin, Lasse Hallsröm şi Jim Jarmush.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si