Intr-un interviu pe care l-a acordat actritei Brie Larson pentru The EDIT, legendara actrita americana, in varsta de 79 de ani, a vorbit despre "dimensiunea uriasa in care patriarhatul le afecteaza pe femei" si a dezvaluit faptul ca a fost abuzata in copilarie.

"Am crezut mereu ca era vina mea; am crezut ca nu am facut sau nu am spus ceea ce trebuia", a declarat vedeta americana.

Jane Fonda a mai spus ca trecutul ei dificil a facut-o sa devina o activista pentru drepturile femeilor atat de infocata. Actrita sprijina miscarea V-Day, care militeaza pentru oprirea abuzurilor comise asupra femeilor si fetelor. in 2001, ea a infiintat Jane Fonde Center fo Adolescent Reproductive Health, o asociatie care ajuta la prevenirea sarcinilor in randul adolescentelor americane.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

" Ele isi spun: «Trebuie sa se fi intamplat astfel pentru ca am spus «Nu» intr-o maniera eronata»", a adaugat Jane Fonda.

Prin activitatea sa, actrita americana vrea sa le ajute pe victimele unor astfel de abuzuri "sa isi dea seama ca  nu se intampla din vina lor".

Jane Fonda, nascuta pe 21 decembrie 1937, in New York, este actrita si producator de film.

Este castigatoare a doua premii Oscar- pentru "Klute" (1971) si "Coming Home" (1978)-, a sapte Globuri de Aur, a doua trofee BAFTA si a fost distinsa cu Palme d'Or onorific, in 2007. A jucat in peste 50 de filme artistice si de televiziune, intre acestea numarandu-se "Descult in parc/ Barefoot in the Park" (1967), "Calaretul electric/ The Electric Horseman" (1979) si "Stanley & Iris" (1990). in 2017, este programat sa fie lansat filmul "Our Souls At Night", in care joaca alaturi de vechiul sau partener de platou Robert Redford.

Jane Fonda a fost casatorita de trei ori- cu regizorul Roger Vadim, in perioada 1965-1973, cu Tom Hayden, in perioada 1973-1990, si cu magnatul media Ted Turner, in perioada 1991-2001-, in timp ce Richard Perry a fost casatorit cu modelul Rebecca Broussard, intre anii 1987 si 1988.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si