Close sidebar
Close sidebar

Actriţa Medeea Marinescu va fi decorată de ambasadorul Franţei cu Ordinul naţional al Meritului în grad de Cavaler

Actriţa Medeea Marinescu, ambasadoare a Conferinţei Paris Climat 2015 şi a Acordului de la Paris în România, va fi decorată de ambasadorul Franţei, François Saint-Paul, cu Ordinul naţional al Meritului în grad de Cavaler, într-o ceremonie care va avea loc joi, la ora 18.00.

,


DISTRIBUIE
acest articol

”Doamnă Marinescu, meritele dumneavoastră nu se limitează la talentul dumneavoastră de actriţă, oricât de remarcabil ar fi acest talent.  Sunteţi, de asemenea, o persoană angajată, în accepţiunea cea mai înaltă a termenului şi aţi oferit acestei ambasade ocazia de a beneficia de implicarea şi generozitatea dumneavoastră. Aţi acceptat în 2015, la propunerea Ambasadei, să deveniţi ambasadoare a Conferinţei Paris Climat 2015 în România. V-aţi dăruit timpul şi eforturile pentru această cauză importantă, lupta împotriva schimbărilor climatice, susţinută pe deplin şi cu determinare de Franţa de mult timp. Rolul dumneavoastră a fost esenţial în promovarea acestor valori care au dus la semnarea Acordului de la Paris, acord istoric şi primul acord universal, semnat de 195 ţări. Ţin să vă mulţumesc călduros în numele ţării mele”, a declarat domnul François Saint-Paul.

Implicarea socială a actriţei a mers dincolo de tematica încălzirii globale, fiind o apropiată a cauzei Asociaţiei Valentina, care oferă susţinere medicală, materială şi psiho-pedagogică pentru copii provenind din medii defavorizate.



Actriţa Medeea Marinescu este cunoscută pentru roluri din filme precum "Saltimbancii" (1981) şi "Maria Mirabela" (1981), "Promisiuni" (1985), "Zâmbet de soare" (1988), "Domnişoara Christina" (1992), "Patul lui Procust" (2001), serialul TV "Doctori de mame" (2008) şi lungmetrajul "Weekend cu mama" (2009). Cel mai recent film în care joacă rolul principal este ”03.ByPass”, regizat de Nap Toader, lansat anul acesta.

A avut roluri în seriale de televiziune precum  ”Une mère comme on n'en fait plus” (1997), de Jacques Renard, şi ”Le Record” (1999), de Edwin Baily, dar şi în filmele ”Je vous trouve très beau” (2005), regizat de
Isabelle Mergault, în care joacă alături de Michel Blanc şi dă viaţă unei tinere mame din România care ajunge în zona rurală din Franţa prin intermediul unei agenţii matrimoniale,  şi "Donnant, donnant" (2009), de Isabelle Mergault, unde a jucat alături de Daniel Auteuil.

Pe lângă bogata activitate cinematografică, Medeea Marinescu joacă şi pe scenele unor teatre din Bucureşti, Londra, Bruxelles şi  Paris.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI