Celebra Raquel Welch, una dintre cele mai frumoase actrițe de la Hollywood din toate timpurile, a murit la vârsta de 82 de ani.

Citește și: Tragedie! Actorul Çağdaş Çankaya și soția sa au murit după cutremurul devastator din Turcia. Trupurile lor au fost găsite la o săptămână distanță: „Dumnezeu să aibă milă de sufletele lor”

Fotomodelul, devenit o legendară a cinematografului american, a murit pe 15 februarie 2023, în urma unei scurte boli, după cum a raportat inițial TMZ.

Citește și: Drama unui actor turc care și-a pierdut fiica în urma cutremurului devastator. "Inima îmi plânge, mâinile îmi tremură”

Raquel Welch fost căsătorită de patru ori și i-au rămas cei doi copii, Tahnee și Damon Welch.

Raquel Welch, o legendă a cinematografului american

Născută la Chicago în 1940, Raquel Welch și-a început cariera cu un mic rol în filmul din 1964 "A House is Not A Home", în care a jucat rolul unei fete de la fermă.

Cariera ei a explodat vertiginos și a atins faima internațională cu două roluri din 1966: "Călătorie fantastică" și "O poveste preistorică/ One Million Years B.C".

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Kătălin Talent este acuzat de pornografie infantilă. Oamenii legii au percheziționat telefonul și calculatorul youtuberului

Rolul lui Raquel Welch  din a doua productie a transformat-o într-un sex-simbol, datorită costumului cu bikinii minusculi de blană, imagine care a devenit un afiș popular.

Raquel Welsch, rol fără cuvinte în filmul "O poveste preistorică"

În următorii ani, Raquel Welsch a jucat în diverse producții internaționale- o comedie italiană intitulată Sex Quartet (1966), o farsă franceză despre prostituție numită The Oldest Profession (1967)- și în proiecte pentru studiourile Fox TV, inclusiv "Lady in Cement" din 1968,

cu Frank Sinatra.

Un alt film în care a jucat a fost Bedazzled, satira lui Stanley Donen despre cele șapte păcate capitale în care Raquel Welsch a fost tipărită ca întruparea poftei.

Raquel a continuat să joace de-a lungul secolului al XX-lea, precum și în anii 2000. Cele mai recente roluri ale ei au venit în 2017, când a jucat-o pe Rosa în "Date My Dad" și "How To Be A Latin Lover", unde a interpretat-o pe Celeste.

Globul de aur pentru rolul din "Cei trei mușchetari"

Actrița iconică a jucat alături de Charlton Heston, Oliver Reed și Faye Dunaway în "Cei trei mușchetari" (1973), dar și în continuarea "Cei patru mușchetari" (1974).

Un alt rol memorabil, în filmul de acțiune francez Animal (1977), în care a jucat împreună cu Jean-Paul Belmondo.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dacă la începuturile carierei a fost prezentatoare meteo, în anii 70 a reluat activitatea în televiziune, CBS producând un show special pentru ea Raquel! (Tom Jones, Bob Hope și John Wayne au fost invitați), iar un altul în 1973, Really Raquel.

Raquel Welsch a câștigat un Globul de Aur pentru cea mai bună actriță de film în 1974 pentru interpretarea ei din Cei trei mușchetari.

Un sex-simbol al cinematografiei din secolul XX

În 1995, Welch a fost ales de revista Empire drept una dintre „100 cele mai sexy vedete din istoria filmului”. Revista Playboy a clasat-o pe Welch pe locul 3 pe lista „100 cele mai sexy vedete ale secolului XX”.

Sursa:  Hollywood Reporter.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si