Close sidebar
Close sidebar

Aderarea României la Schengen mai are de așteptat. Cine se opune

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, a declarat că este un moment nepotrivit pentru extinderea spaţiului Schegnen.

Laura Macovei,

Aderarea României la Schengen mai are de așteptat. Cine se opune

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit cotidianului austriac Kurier, opoziţia faţă de extinderea spaţiului Schengen este în creştere, iar Austria se numără printre ţările UE care se împotrivesc.

„Este un moment nepotrivit”

Este un moment nepotrivit să votăm acum o extindere, când sistemul frontierelor externe nu funcţionează ”, a declarat ministrul Gerhard Karner.

Citește și: Rusia își întărește flota la Marea Neagră. Putin, ședință de urgență cu Consiliul de Securitate

Săptămâna aceasta, Comisia Europeană s-a pronunţat în favoarea extinderii spaţiului Schengen fără controale la Bulgaria, Croaţia şi România.

„Este timpul să le urăm bun venit”, a declarat miercuri, la Bruxelles, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson. 

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Schema din spatele asasinatului cu bombă de la Arad. Filmul uciderii milionarului Ioan Crișan- antena3.ro

Acum, însă, opoziţia faţă de această mişcare este în creştere. Austria se numără şi ea printre oponenţii extinderii, după cum a precizat pentru KURIER ministrul de interne Gerhard Karner (ÖVP).

Este un moment nepotrivit să votăm acum o extindere, când sistemul frontierelor externe nu funcţionează.

Citește și: O nouă propunere privind salariul minim. Toți angajații să primească 450 lei în plus

În luna ianuarie, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a exprimat aprecierile sale pentru sprijinul Austriei în privinţa aderării României la Schengen, după o întâlnire cu omologul său austriac.

Vreau să subliniez că ne menţinem obiectivul nostru legat de aderarea la spaţiul Schengen. România şi-a asumat toate obligaţiile care decurg din acquis-ul Schengen, fără însă să beneficieze de aceste drepturi. Este necesar să ne fie recunoscut rolul esenţial pe care îl avem în arhitectura de securitate a Uniunii Europene ”,

a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI