Potrivit unui studiu, publicat joi in SUA, citat de Reuters, aproximativ doua treimi dintre imbolnavirile de cancer sunt provocate de mutatii intamplatoare suferite la nivelul ADN-ului celular, atunci cand celulele se reproduc.

Astfel, se explica de ce persoane sanatoase, care duc o viata echilibrata, ajung totusi sa aiba cancer.

" Astfel de cancere se produc indiferent de cat de perfect este mediul", a explicat Dr. Bert Vogelstein, genetician specializat in oncologie de la Universitatea John Hopkins din Baltimore, coordonatorul studiului publicat de prestigioasa revista Science.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Acest studiu a fost realizat in 69 de tari din diferite parti ale lumii de catre Dr.

Vogelstein alaturi de matematicianul Cristian Tomasetti. Potrivit acestuia, mutatiile intamplatoare suferite de ADN sunt raspunzatoare de cea mai mare parte a cazurilor de imbolnaviri oncologice.

" Desi majoritatea oamenilor au aflat despre cauzele ereditare si de mediu ale cancerelor, asa cum este fumatul, putini sunt constienti de greselile aleatoare care se pot produce ori de cate ori o celula normala se divide si isi copiaza informatia ADN in doua noi celule", spune Tomasetti.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si