Adevărul despre ardeii bulgăreşti. Iată ce conţin!
Adevărul despre ardeii bulgăreşti. Ardeii bulgărești se numără printre puținele alimente benefice creierului. Iată ce conțin și care sunt beneficiile consumului de ardei bulgărești!
Adevărul despre ardeii bulgărești. Ardeii bulgărești au un gust specific prin prisma unei substanțe care poartă numele de capsaicină.
Micronutrienții care protejează vasele de sânge sunt de fapt antioxidații din legume și fructe, dar și vitaminele A, C şi E. Împreună protejează pereții vasculari și previn boli ale creierului precum: Alzheimer, Parkinson şi altele.
Cu cat cantitatea de capsaicina este mai mare, cu atât ardeiul va fi mai iute. Totodată, ardeiul iute este apreciat pentru cantiitatea foarte mare de vitamina A pe care o conține.
Citeste si: Reţetă de zarzavat pentru iarnă
Împreună cu usturoiul, acesta este încadrat în categoria condimentelor cu cele mai mari puteri terapeutice din lume.
Iată ce beneficii aduce consumul de ardei bulgărești!
Reduce inflamațiile
Capsaicina din ardeiul iute are proprietăți anti-inflamatorii. Capsaicina blochează eficient substanța P, asociată proceselor inflamatorii care au loc în organism. Consumul regulat de ardei iute contribuie la prevenirea împotriva artritei.
Ameliorează durerile
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cele mai recente studii au arătat că ardeiul iute poate reduce durerea în cazul artritei, psoriazisului și neuropatiei diabetice.
Îmbunătățește sănătatea sistemului cardiovascular
Ardeiul iute reduce colesterolul și trigliceridele sau poate preveni cheagurile de sânge.
Popoarele care utilizează ardeiul iute mai mult au niveluri mai scăzute în cazul bolilor de inimă și trombozei.Citeste si: Roşii la borcan pentru iarnă: Reţeta bunicii
Ajută digestia
Ardeiul iute accelerează procesul de digestie, grăbește arderea grăsimilor. Capsaicina impulsionează absorbția nutrienților din mâncare, fapt ce transforma ardeiul iute in tovarăș al unui sistem digestiv sănătos.
Capsaicina absoarbe bacteriile rele din stomac și stimulează secreția sucurilor gastrice care să protejeze.
Întărește imunitatea
Culoarea aprinsă de roșu din ardeiul iute este dată de betacaroten sau provitamina A. Câteva lingurițe de ardei iute oferă organismului doze suplimentare de vitaminele A și C, excelente în prevenirea infecțiilor.
Scade tensiunea arterială
Ardeiul iute are efecte extraordinare asupra sistemului circulator, precum alimentarea elementelor vitale din structura celulară a capilarelor, venelor, arterelor și a ajutorului oferit în reglarea tensiunii arteriale. Din acest motiv ardeiul iute este unul dintre elementele benefice pentru echilibrarea hipertensiunii arteriale, curăță arterele și diminuează valorile colesterolului sau ale trigliceridelor.
Citeste si: Tartă cu caise: Reţeta pe care trebuie să o încerci!