Adevărul despre ardeii bulgărești. Ardeii bulgărești au un gust specific prin prisma unei substanțe care poartă numele de capsaicină. 

ardei bulgărești

Ce conțin ardeii bulgărești?

Ce conțin ardeii bulgărești?

Micronutrienții care protejează vasele de sânge sunt de fapt antioxidații din legume și fructe, dar și vitaminele A, C şi E. Împreună protejează pereții vasculari și previn boli ale creierului precum: Alzheimer, Parkinson şi altele.

Cu cat cantitatea de capsaicina este mai mare, cu atât ardeiul va fi mai iute. Totodată, ardeiul iute este apreciat pentru cantiitatea foarte mare de vitamina A pe care o conține.

Citeste si: Reţetă de zarzavat pentru iarnă

Împreună cu usturoiul, acesta este încadrat în categoria condimentelor cu cele mai mari puteri terapeutice din lume.

Beneficiile ardeilor bulgărești

Iată ce beneficii aduce consumul de ardei bulgărești!

Reduce inflamațiile

Capsaicina din ardeiul iute are proprietăți anti-inflamatorii. Capsaicina blochează eficient substanța P, asociată proceselor inflamatorii care au loc în organism. Consumul regulat de ardei iute contribuie la prevenirea împotriva artritei.

Ameliorează durerile

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cele mai recente studii au arătat că ardeiul iute poate reduce durerea în cazul artritei, psoriazisului și neuropatiei diabetice.

ardei bulgărești

Ce conțin ardeii bulgărești?

Îmbunătățește sănătatea sistemului cardiovascular

Ardeiul iute reduce colesterolul și trigliceridele sau poate preveni cheagurile de sânge. Popoarele care utilizează ardeiul iute mai mult au niveluri mai scăzute în cazul bolilor de inimă și trombozei.

Citeste si: Roşii la borcan pentru iarnă: Reţeta bunicii

Ajută digestia

Ardeiul iute accelerează procesul de digestie, grăbește arderea grăsimilor. Capsaicina impulsionează absorbția nutrienților din mâncare, fapt ce transforma ardeiul iute in tovarăș al unui sistem digestiv sănătos.  

Capsaicina absoarbe bacteriile rele din stomac și stimulează secreția sucurilor gastrice care să protejeze.

Întărește imunitatea

Culoarea aprinsă de roșu din ardeiul iute este dată de betacaroten sau provitamina A. Câteva lingurițe de ardei iute oferă organismului doze suplimentare de vitaminele A și C, excelente în prevenirea infecțiilor.

Scade tensiunea arterială

Ardeiul iute are efecte extraordinare asupra sistemului circulator, precum alimentarea elementelor vitale din structura celulară a capilarelor, venelor, arterelor și a ajutorului oferit în reglarea tensiunii arteriale. Din acest motiv ardeiul iute este unul dintre elementele benefice pentru echilibrarea hipertensiunii arteriale, curăță arterele și diminuează valorile colesterolului sau ale trigliceridelor.

Citeste si: Tartă cu caise: Reţeta pe care trebuie să o încerci!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si