Close sidebar
Close sidebar

Adevărul despre fructul KAKI. Ce este, de fapt. Acum că ştii, îl mai consumi?

Kaki sau Persimmon este un fruct exotic, delicios, cu un gust inconfundabil, denumit și "piersica japoneză", asemănător ca formă roșiei, iar ca textură piersicii și pepenelui galben.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Kaki este fructul unui copac înalt de aproximativ 10 metri, care poartă numele Diospyros (semnificând în greaca antică "fructul divin" sau "hrana lui Zeus") și care face parte din familia Ebenaceae. Se cunosc mai multe specii Diospyros kaki, cea mai cultivată fiind originară din Asia, respectiv Japonia și China. Acest fruct are mărimea unei piersici medii și o culoare ale cărei nuanțe pornesc de la galben până la portocaliu închis. Coaja este tare și lucioasă, iar pulpa este astringentă când este verde, iar când este coaptă — dulce și moale.

    Citeste si: Fructul-minune pe care majoritatea îl ocolesc. Ajută inima, ficatul şi pancreasul

    Este unul dintre fructele cu cel mai bogat conținut nutrițional ce include vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P și vitamina C; minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu și cantități mici de fier și zinc.

    Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

    Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

    Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

    Citeste si: Clementinele cu frunze, vedete în supermarketuri. Secretul lor. Ce sunt de fapt. Mai cumperi?

    Kaki este mai bogat în potasiu decât banana, iar studiile au arătat că acesta are de două ori mai multe fibre decât merele. Conține carbohidrați de bună calitate și la fel de mulți antioxidanți ca ceaiul verde.

    Kaki mai este bogat și în acizi organici, taninuri, proteine și betacaroten, care îi dă culoarea.

    Fructul se culege toamna târziu și se poate consuma proaspăt, uscat, sub formă de gem sau inclus în diverse salate și preparate dulci.

    Citeste si: VIDEO| Mărul care nu se strică, „inventat” de americani

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI