Manastirea Dervent se afla chiar pe malul Dunarii, fiind un lacas de cult tot mai vizitat de pelerini din intraga tara. A devenit tot mai cunsocuta in ultimii ani, poate si datorita lui Aurelian Preda, interpretul de muzica populara extrem de indragit, care si-a petrecut ultimii ani de viata aici si al carui mormant se afla in curtea manastirii. De altfel, in ultima perioada, tot mai multi artisti vin la Dervent sa se roage si sa petreaca cateva zile de liniste.

Legendele despre minunile de la Dervent sunt multe si sunt legate de crucile de piatra care cresc ca din pamant aici. Manastirea se numeste si “Crucea de leac”, pentru ca exista credinta ca bolnavii care se roaga la aceste cruci isi gasesc vindecarea. Manastirea Dervent are patru cruci sfinte, despre care se spune ca au puteri tamaduitoare, una mare si trei mici. Cea mare este in paraclisul bisericii, una mica este langa altar, in exterior pentru animalele bolnave sunt alte doua, despre care se spune ca au fost gasite in pamant, pe vremea otomanilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Pelerinii mai au un motiv pentru care aleg acest lacas de cult. Conform portalului secretele.com,  Manastirea Dervent ofera masa si gazduire pentru o noapte in arhondaric, fara taxe, cu conditia respectarii unor reguli de buna-cuviinta intr-un lacas sfant.Iar masa este pregatita aici de preotul Efrem Bandarica, unul dintre cei mai buni bucatari de manastire.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si