Adevărul despre ridichea neagră cu miere. Ce efect are, de fapt, asupra organismului?
Ce trebuie să știi despre ridichea neagră, ce beneficii are pentru organism și cum se prepară? Este folosită încă din cele mai vechi timpuri în medicina alternativă și este considerată cel mai bun leac împotriva tusei.
Author: Alina Raducu luni 17 ianuarie 2022 , 14:14
Ridichea neagră mai este cunoscută şi sub numele de ridiche de iarnă, deoarece este rezistentă la frig. Dar după cum îi spune şi numele, coaja este de culoare neagră, iar miezul alb. Din păcate nu este agreată de foartă multă lume pentru că are gust iute.
Deși, de multe ori când un fruct sau o legumă nu este prea delicioasă, compensează cu proprietăţile benefice pentru sănătate.
Ridichea neagră conţine rafanol, o substanţăa cu puternice proprietăţi antibacteriene.
Ridichea neagră are efect diuretic şi antiinflamator
Consumată în cantităţi normale, sub formă de salată sau preparată termic, reacţiile neplăcute provocate de ridichea neagră, considerată un antibiotic natural, sunt extrem de rare.
Ridiche neagră este o sursă importantă de vitamine A şi B, dar şi de calciu şi magneziu. Apreciată pentru conţinutul bogat de vitamina C, rădăcinoasa combate cu succes răceala, dar tratează şi probleme ale ficatului.
Cel mai bun leac împotriva tusei- Ridichea neagră
Totodată, ridichea neagră cu miere elimină mucozităţile bronşice. Siropul de ridiche neagră şi-a căpătat renumele de cel mai bun leac împotriva tusei. Acesta ajută la fluidizarea mucozităţilor bronhice şi pentru favorizarea eliminării acestora.
Ridichea neagră este un foarte bun detoxifiant, fiind o sursă de vitamine A şi B, dar şi magneziu, calciu.
În plus, conţine şi o substanţă care ajută la secreţia glandelor tiroide. Întăreşte sistemul imunitar. Recomandat atât pentru a trata tusea seacă, cât şi pe cea productivă, siropul de ridiche neagră este indicat şi copiilor, mai ales când se instalează răceala deoarece întăreşte sistemul imunitar.
Regenerează celulele hepatice. Ridichea neagră detoxifică ficatul şi contribuie la regenerarea celulelor hepatice. Totodată, reglează producţia şi fluxul bilei, totodată elimină excesul de bilirubină din sânge.
Îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Datorită conţinutului de potasiu, ridichea neagră ajută la reglarea tensiunii arteriale şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Antioxidanţii conţinuţi de ridiche îţi scad nivelul colesterolului din sânge.
Ridichea este și o sursp foarte bună de potasiu și magneziu. Aceste două minerale sunt necesare pentru a menține echilibrul chimic cerebral, fiind și electroliti valoroși. Mai mult, se poate spune că ridichea restabilește echilibrul electrochimic al creierului, crește capacitatea de concentrare și îmbunătățește memoria.
Tot ridiche neagră poate stimula pofta de mâncare. Astfel, poate fi un bun aperitiv, în special pentru persoanele care suferă de anemie. Pentru că are un conţinut mare de apă, ridichea neagră uşurează tranzitul intestinal şi este un bun remediu pentru constipaţie.
Ridichea neagră este foarte simplu de consumat. Mai întâi, se rade şi se face o salată, dreasă după gust cu puţin ulei, sare, oţet şi piper. Însă, puteți face și sirop de ridiche neagră cu miere, care are, înainte de orice, scop terapeutic. Când mergeți la cumpărături, alegeți ridichile pe cele de culoare neagră, uniformă, care sunt netede, grele şi tari şi au un miros caracteristic uşor înţepător, dar plăcut.