Close sidebar
Close sidebar

Adevarul nespus despre carnea de ied. O consumi mereu de Paste, dar sigur nu ai stiut asta pana acum

Daca nu va place gustul mielului, medicii propun ca alternativa carnea de ied. E mai saraca in calorii decat puiul si e excelenta daca aveti probleme cu colesterolul. De Paste mielul este nelipsit de pe masa romanilor, insa are o carne grea, care nu il face o optiune prea sanatoasa.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

O alternativa laudata de medici este carnea de ied, care este bogata in proteine si minerale si este mai slaba.

Mai mult, specialistii spun ca iedul ar fi mai sarac in colesterol si decat puiul, fie el si fara piele. Asta pentru ca iedul nu asimileaza grasimea in muschi, asa cum se intampla in cazul vitei si porcului, ci in exterior, ceea ce face ca acele parti sa fie usor eliminate la taiare.

Mai slaba decat carnea de vita
Carne de vita, considerata una dintre cele mai sanatoase alimente, contine de doua ori mai multe grasimi decat cea de ied, iar porcul de trei ori mai multe. Pe de alta parte, puiul are aceeasi cantitate de grasimi insa are mai multe calorii si grasimi saturate.

“Carnea de ied si carnea de capra au mai putina grasime datorita regimului de viata.

Caprele nu sunt crescute in regim industrial, si nu sunt supuse un regim intensiv de crestere. Ele cresc in natura, sunt hranite natural, de aceea carnea lor este bogata in proteine”, explica medicul nutritionist Corina Zugravu.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Trebuie pregatita la foc mic
Un aspect important este si faptul ca nu are miros, cum se intampla la miel si oaie. Carnea de ied este si mai frageda, dar doar daca este pregatita cum trebuie.

Cel mai indicat e sa o coaceti la cuptor, incet, la temperaturi scazute, pentru a evita sa se intareasca. O buna alternativa este si marinarea carnii, care o va fragezii si ii va da aroma pe care o doriti.

Daca aveti posibilitatea sa o afumati, carnea de ied preparata astfel este foarte gustoasa.

Asemenea mielului, iedul are si el o carne greu de digerat. Drobul, friptura, sau ciorba vor fi la fel de bune si daca optati pentru carnea de ied.

Cu toate acestea, nutritionistii ne atrag atentia ca, de Paste ficatul si stomacul sunt puse greu la incercare.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI