Close sidebar
Close sidebar

Adio, majorarii alocatiei pentru copii la 200 de lei. Lia Olguta Vasilescu a declarat ca "are altceva in programul de guvernare". Alocatia actuala, de 3 lei pe zi, nu acopera nicio masa

Astazi, in Camera Deputatilor, s-a discutat propunerea legislativa a celor de la PNL privind majorarea la 200 de lei a cuantumului alocatiei de stat pentru copii. Aceasta propunere a fost refuzata anterior si de catre Senat.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Cand este vorba de privilegii pentru ei, parlamentarii nu se uită la bani. Dar când e în joc viitorul copiilor, se uită atent la găurile din buget şi spun că nu e încă momentul!

"Dumneavoastra ce faceti cu cei 84 de lei?

Da am un baietel si am pensie alimentara, ca si anul trecut. Sigur ca nu e suficient, tocmai de aceea am pregatit in programul de guvernare alte lucruri"

84 de lei! Atat primeste un copil de la statul roman in fiecare luna. Adica mai putin de 3 lei pe zi. Banii nu acopera nici macar micul dejun al unui elev sau pachetul pentru scoala.

Stiu asta si alesii. Mai ales mamele din Parlament.

Raluca Turcan:
"I-am deschis un cont si aceasta alocatie se strange in contul lui si va beneficia pentru educatie cand va fi cazul"

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Tudor Ciuhondaru:
"Avem o alocatie pentru copii de 20 de ori mai mica decat europeana, pana si Cehia, Ungaria si Slovacia acorda mai mult pentru copii"

Azi liberalii au incercat in zadar sa obtina un vot pentru majorarea alocatiei la 200 de lei pe luna. Dar deputatii PSD-ALDE au alt ordin de la partid.

"Cum veti vota astazi? pentru sau impotriva majorarii alocatiei pentru copii?

Sigur o sa vedeti votul dupa ce il vom da!"

Si l-am vazut! Au votat impotriva.

Depuata USR:
"Vom vota impotriva pentru ca este o masura cu un impact bugetar extrem de mare"

Liderii coalitiei aflate la putere fac insa promisiuni...ca peste un timp va fi mult mai bine si pentru cei mici.

Liviu Dragnea
"Alocatii mai mari pentru copii. va fi un proiect mai complex, cand? perioada urmatoare"


"Sunt multe lucruri pe care trebuie sa le aiba un copil si le vedeti in programul de guvernare.

Vom comunica totul in momentul in care avem proiectul gata", a spus Ministrul Muncii.

Liberalul Dumitru Oprea, unul dintre sustinatorii proiectului, a spus ca, spre exemplu, in Marea Britanie alocatia pentru copii este de 100 de euro pentru primul copil, apoi cate 65 pentru restul. El a sustinut ca si in tarile semi-civilizate, alocatia unui copil este in jur de 100 de euro. "Daca s-ar creste la 200 de lei ar insemna in jur de 44 de euro, ceea ce inseamna foarte putin fata de tarile semi-dezvoltate din UE. Sunt copii nostri care ar trebui sa aiba parte de o viata decenta", a spus acesta.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI