Close sidebar
Close sidebar

Administratorul public al orașului Bistrița, răpus de COVID la doar 54 de ani

Administratorul public al municipiului Bistrița, Ioan Peteleu, a trecut la cele veșnice la doar 54 de ani. El a decedat acasă, în urma unui stop cardio-respirator, la două săptămâni de la infectarea cu coronavirus. Oficialul liberal NU era vaccinat.

Razvan Ilie,

Administratorul public al municipiului Bistrița, liberalul Ioan Peteleu, a trecut la cele veșnice la doar 54 de ani. Ioan Peteleu a trecut printr-o perioadă dificilă, după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19.

[Sursa foto: Timp Online]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Administratorul public al municipiului Bistriţa, Ioan Peteleu, a decedat în cursul nopţii de marţi spre miercuri, la vârsta de 54 de ani, după ce a fost confirmat cu COVID-19 în urmă cu mai puţin de două săptămâni. El se afla în izolare la domiciliu, după cum relatează presa locală.

Citeste si: Avertisment teribil. România, pe locul 2 în Europa după numărul de decese COVID-19

Ioan Peteleu a fost și viceprimar al municipiului Bistrița între 2012 și 2014, fiind înlocuit din funcție după ce s-a rupt USL, apoi a rămas consilier municipal. În ianuarie 2021, Peteleu a fost numit administrator public al municipiului Bistrița, informează publicația Timp Online.

Mesaje de condoleanțe după dispariția fulgerătoare a lui Ioan Peteleu

Primarul orașului Bistrița Ioan Turc, președinte al PNL Bistrița-Năsăud, a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familia colegului de partid.

"Bunul nostru prieten IOAN PETELEU, administrator public al municipiului, ne-a părăsit fulgerător. Un om de excepție, dedicat comunității, un liberal cu spirit, competență și viziune. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!", a scris liderul liberal pe Facebook.

Citeste si: Doliu în lumea sportului. A murit un mare campion mondial

Administratorul public al municipiului Bistrița, Ioan Peteleu, a trecut la cele veșnice la doar 54 de ani. Ioan Peteleu a trecut printr-o perioadă dificilă, după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19.

[Sursa foto: Facebook/ PNL]

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Potrivit Agerpres, care îl citează pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, Peteleu nu a fost internat în spital şi a decedat acasă. Totodată, potrivit sursei citate, el nu era vaccinat împotriva COVID-19.

”Drum lin, Ioan Peteleu! Îmi e greu să îmi aştern cuvintele în câteva rânduri, atunci când mă gândesc la Nelu Peteleu.

O veste tristă a lovit în această dimineață familia liberală dar și întreaga comunitate bistrițeană. Colegul și prietenul nostru a plecat dintre noi mult prea devreme. Vei rămâne mereu în sufletele noastre! Dumnezeu să-ți ocrotească sufletul! Sincere condoleanțe familiei”, a transmis pe Facebook și viceprimarul Bistriței, Sorin Hangan.

Președinte al organizației municipale PNL Bistrița, Sorin Hangan a fost coleg mulți ani cu Ioan Peteleu, la partid și în Consiliul Local, iar de la începutul anului la Primăria Bistrița.

Cine era Ioan Peteleu

Ioan Peteleu   s-a născut în 25.04.1967 în comuna Lechința. Într-un  interviu acordat în 2012, a mărturisit că provine dintr-o familie modestă din Albeştii Bistriţei și că, din primii ani de școală, i-au plăcut mult științele exacte. A urmat Liceul Electrotehnic Bistrița, mai întâi la profilul electrotehnic, apoi la cel mecanic.

În timpul liceului, a urmat și Şcoala Populară de Arte. A învățat să cânte la chitară şi la clape și chiar a activat în trupa rock ”Linia I” unde cânta la clape. La vremea aceea purta și plete, potrivit sursei citate.

După absolvirea liceului, a dat admitere la Universitatea Tehnică din Cluj, dar nu a intrat. S-a angajat o perioadă la Iproeb, apoi a mers în Armată în judeţul Călăraşi. După Armată, Ioan Peteleu a revenit la Iproeb, unde a fost remarcat de un inginer care i-a propus să urmeze un curs de IT. A urmat în final mai multe, de management, de sisteme integrate sau resurse umane.

A urmat apoi facultatea și un master. A mai lucrat la oficiul de calcul de la Comelf unde a creat prima rețea de PC-uri din Bistrița-Năsăud, dar și la Garda Financiară unde s-a ocupat de IT.

A dezvoltat acolo un sistem integrat care înregistra toată activitatea instituţiei, procese verbale, hârtii, documente. Acel sistem a funcționat ani de zile până când s-a implementat unul la nivel naţional.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În 1992, împreună cu doi colegi, a creat o firmă de IT, care făcea programare, dar și vindea calculatoare. A creat un sistem integrat pentru avocaţi, însă prea puţini au agreat ideea, de regulă doar cei tineri.

Din 1997 avea propriile firme. A făcut dezvoltare de software în regim de outsourcing pentru companii din afară, precum Germania, Anglia sau Franţa. S-a ocupat şi de consultanţă pentru accesarea de Fonduri Structurale Europene şi era membru al Clubului Lions Bistrița. A avut şi două mandate de preşedinte și a fost chiar preşedinte de zonă. În mandatele lui s-a reușit implementarea unui program de screening oftalmologic la copii.

În politică a intrat în 1994 și nu a activat nicăieri altundeva decât în PNL. ”Mi-a plăcut spiritul liberal, de la tata l-am moştenit, cred. El vroia să aibă tractorul lui, nu să muncească pe cel al vecinului”, a mai spus în interviul citat oficialul local răpus acum de COVID-19.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI