Cercetarorii au studiat ADN-ul a 714 romani din toate provinciile istorice, Tara Romaneasca, Dobrogea, Moldova si Transilvania, iar rezultatele au fost surprinzatoare.

Astfel, cercetatorii au gasit „similitudini genetice ale populatiilor din Muntenia, Moldova si Dobrogea cu ale populatiilor din Balcani, in timp ce populatia Transilvaniei a fost strans legata de grupurile din Europa Centrala”, relateaza adevarul.ro.

Acest lucru poate fi explicat prin topologia teritoriului romanesc, unde Transilvania a „jucat un rol important in modelele de migrare”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Romanii din Tara Romaneasca, Moldova si Dobrogea au avut tendinta sa se grupeze impreuna ucrainieni, polinezi si rusi, in timp ce populatiile din Transilvania au fost mai strans legate la populatiile din Austria, Germania sau Cehia.

Cititi mai mult AICI.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si