Iată câteva sfaturi pentru a beneficia de un dormitor în stil minimalist.

O luminozitate naturală

Pentru un stil minimalist optim, cel mai bine este să ai un dormitor de dimensiuni mari, cu o fereastră mare care să lase înăuntru lumina naturală. Pentru dormitoarele care nu beneficiază de lumină naturală, se va miza pe lumina artificială pentru a crea o atmosferă luminoasă.

Citeste si: 6 caracterisitici ale unei saltele cu latex de la SomnArt.ro

Un minim de mobile

Chiar dacă ți-ai dori o mobilă dormitor de mai mari dimensiuni, dacă vrei să adopți stilul minimalist, uită de acest lucru. Stilul minimalist de bazează pe calitate, aceasta primează înaintea cantității. Nu trebuie să aglomerezi spațiul cu oglinzi de machiaj, cu perne, tabureți și alte piese de mobilier. Mobila de dormitor în stil minimalist este epurată, în culori deschise. Mobila pentru dormitor trebuie să fie de calitate. Un pat, un dressing și o noptieră sunt de ajuns pentru a decora dormitorul în stil minimalist.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

O paletă de culori calde

Vei vedea rareori (sau niciodată) culori vii precum roșul sau portocaliul într-u dormitor minimalist. De ce? Ei bine, pentru simplul motiv că aceste culori sunt anxiogene și nu reflectă în niciun caz stilul minimalist. Opează pentru o paletă de culori blânde, ușoare, pastelate precum albul, gri deschis, bej sau verde deschis.

O armonizare a culorilor

Armonizarea culorilor din viitorul tău dormitor îți va permite să obții un decor sublim, reușit.

Pentru asta, trebuie să mizezi pe culori atemporale, pe care le combinăm între ele pentru a crea asocieri în tendințe. Gri cu verde deschis, roz pudrat cu auriu sau alb cu bej, acestea reprezintă combinații în tendințe.

Citeste si: Cum să speli rufe delicate fără a le deteriora

Materiale naturale

Lemn, in, bumbac, ratan...optează pentru materiale naturale pentru mobilă dormitor. Optează pentru o tăblie de pat din lemn brut, pentru noptiere de culoare naturală sau pentru diferite decorațiuni din ratan.

O tăblie de pat frumoasă

Pentru un stil minimalist reușit, mizează pe o tăblie de pat frumoasă. Însă atenție, nu orice tăblie de pat. Mai degrabă maiestuoasă, de preferință din lemn de culoare naturală. O tăblie de pat reprezintă cea mai bună modalitate de a aduce o schimbare dormitorului tău.

Lenjerie de pat din bumbac

Natural, bumbacul este cea mai potrivită soluție atunci când vine vorba despre lenjeria de pat. Optează pentru culori calde. Albe, bej sau galbene...lenjeriile de pat nu trebuie să iasă în evidență prin culori ci prin calitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si