Situația incredibilă de la Deveselu a fost comentată de o țară întreagă. La alegerile de duminică, sătenii din localitatea olteană l-au votat ca primar pe Ion Aliman, care decedase cu două săptămâni înainte de vot, din cauza coronavirusului. Aliman candida pentru al treilea mandat de primar, iar numele său nu a putut fi eliminat de pe buletinele de vot.

Ion Aliman
Ion Aliman a murit cu puțin timp înainte de alegeri

Astfel, Aliman a obținut 1.020 de voturi din cele 1.600

exprimate. "Cu el am votat. Cu cine? Cu ăsta mortu'. Dar dacă toată lumea l-a vrut în continuare?", au explicat sătenii din Deveselu, care s-au dus la cimitr să sărbătorească. Povestea aproape ireală de la  Deveselu a fost anticipată de celebrul poet Adrian Păunescu, care a decedat în 2010.

Citeste si: VIDEO- Deveselu- Primarul Aliman a câștigat de dincolo de mormânt

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Omagiu post-mortem prin vot. Primarul decedat din Deveselu a câștigat alegerile! Cine va conduce localitatea cu bază NATO

Citeste si: Primarul din Deveselu a murit, răpus de coronavirus. "Nu dormeam mai mult de 5 minute, mă trezeam, transpiram"

Adrian Păunescu
Adrian Păunescu a murit în 2010, la 67 de ani

Poezia scrisă de Andrei Păunescu se numește "Mortul învingător"

El a compus o poezie intitulată „Mortul învingător” în care se vorbește despre un decedat care este votat de oameni. “Ce ţară, ce morală, ce prăpăd/Un fapt de viaţă mai grozav ca toate/Un mort este votat majoritar/Şi-n clasament pe toţi cei vii îi bate/Aşa a fost şi este şi va fi/Conflictul de-ntuneric şi de groază/Un mort învinge pe cei vii la vot/Şi ei aproape cred că îi trişează/Şi, vai, absurde autorităţi/Se strâng buluc şi judecă drăceşte/Şi îl declară pe învinsul lui/Învingător, doar pentru că trăieşte”, sunt primere versuri ale poeziei.

„Şi mortului ce i-a învins pe vii/Nici nu au apucat să-i facă groapă/Şi-n primăria lui de-nvingător/E ordin ca petrecerea să-nceapă/Şi proştii râd, în nebunia lor/Întărâtaţi de liniştea nocturnă/Şi unul zice: hai să-l îngropăm/La locul care-i place lui, în urnă/Ce ţară, ce morală, ce prăpăd/Politică de-a pururi surdo-mută/Învingătorul se întoarce-n sat/Dar voturile lor nu-i mai ajută/Probabil, e-o parabolă, aici/Chiar dacă nu o pomeneşte cartea/Trăim învinşi în fiecare zi/Iar, ca să biruim, plătim cu moartea.”, se încheie poezia lui Adrian Păunescu.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si