Vaccinarea tot mai lentă  din țară a produs îngrijorări în rândul oficialilor. Mutația Delta este una dintre cele mai periculoase variante COVID-19 de până acum. Românii totuși iau vaccinarea în glumă. Guvernul va lua noi măsuri  pentru a stopa infectarea cu noua tulpină COVID-19. Adrian Wiener a mărturisit care este măsura optimă pentru a convinge populația să se vaccineze.

Citeste si: Virusul Sars-Cov-2 continuă să dea bătăi de cap. Ce se întâmplă la nivel mondial

Ce a transmis Adrian Wiener

În acest moment, țara noastră a înregistrat 4,9 milioane de persoane vaccinate. Ritmul lent este departe de așteptările autorităților. Oficialii mizau pe 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie. În urma acestor constatări, Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Adrian Wiener, a mărturisit că trebuie găsită o strategie prin care românii să meargă la vaccin. În acest mod, nu vor avea de-aface cu valul patru.

Citeste si: Organizatorii de evenimente se simt neîndreptățiți și cer sprijin guvernului: ”Am fost păcăliţi cu o redeschidere a evenimentelor”

Wiener s-a gândit la orice măsură, de la o recompensă până la ideea de condiționarea accesului la anumite obiective publice. Oficialul cere neapărat un mijloc prin care să creștem rata de vaccinare. Dacă nu, românii se vor confrunta cu un val patru COVID-19 extrem de agresiv, cu multe cazuri de spitalizare și numeroase decese.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Contagiozitatea variantei Delta, tendința de a avea un număr mai mare de spitalizări decât varianta cu care ne-am obișnuit și pe lângă aceste cifre mici globale de vaccinare, faptul că doar sub 30% din populația vulnerabilă peste 60 de ani este vaccinată, toate aceste lucruri ne fac să ne gândim la faptul că valul patru va fi unul cu efecte dramatice în România, cu un număr foarte mare de spitalizări și decese." , a mărturisit Adrian Wiener.

adrian wiener val patru coronavirus
Pandemia COVID-19 în România.[Sursa foto: PixaBay]

Dacă varianta Delta nu i-a speriat destul pe români, trebuie să afle că pandemia nu se limitează la această tulpină. Oamenii de știință au mărturisit că în ciuda numeroaselor victime produse de Delta, care a devenit dominantă în toată Europa, putem avea parte de variante mult mai periculoase.

Citeste si: Vaccinarea împotriva Sars-Cov-2 continuă. Ce transmit autoritățile

Numărul de infectări din cauza acestei tulpini a devenit tot mai mare. OMS anunță un nou val de infectare care ar putea fi mai grav decât cele de până acum.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Cercetătorii sunt rezervați în privința acestei tulpini, însă avertizează statele că aceasta există și este cazul să ia măsuri pentru a stopa o posibilă dezvoltare în masă a acesteia.

Citeste si: Bilanț coronavirus 20 iulie 2021: Numărul cazurilor noi s-a dublat! Câte decese s-au înregistrat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si