Close sidebar
Close sidebar

Aer extrem de poluat în București. Care este motivul

Poluarea masivă din București nu este o noutate, însă ieri, senzorii din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului și cei din rețele independente au indicat valori foarte ridicate ale poluării, atât în București. cât și în împrejurimi.

Laura Macovei,

Aer extrem de poluat în București. Care este motivul

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Situația de așa natură a fost observată la o stație a Ministerului Mediului situată la Glina, care indica un aer „extrem de rău”.

Care sunt motivele 

Se pare că motivul ar fi o depășire de peste 2 ori a conținutului de microparticule PM10 care se află în aer și pe care le inhalăm fără să ne dăm seama, atunci când respirăm.

Citește și: Bucureștiul, capitala jocurilor video

Acest lucru nu este normal, deoarece, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), concentrația de PM10 din aer n-ar trebui să depășească 45 micrograme/metru cub ca să nu ne afecteze sănătatea. La Glina, conținutul de PM10 din aer era de 122 micrograme/metru cub, adică de 2,7 ori mai mare.

„Aer extrem de rău”

„Aer extrem de rău” raportau și senzorii din Voluntari, unde concentrațiile de PM 10 depășeau 109 micromicrograme/metru cub.

Senzori din nord-vestul Capitalei, din zona Chitila, indică „aer foarte rău”. În toate aceste zone, concentrațiile de particule de tip PM 2.5 și PM10 sunt periculoase pentru sănătate.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Particulele de tip PM10 și PM2.5 sunt produse în timpul activităților industriale, dar sunt eliminate și de mașinile aflate în trafic sau de arderile de deșeuri.

Citește și: VIDEO- O asistentă medicală a fost filmată în timp ce își umple portbagajul cu varză în fața spitalului

Directorul executiv al Ecopolis și coordonatoare a rețelei Airlive, Oana Neneciu, a precizat ce anume a provocat acest tip de poluare. 

Începând din 19 octombrie avem episoade agresive de poluare, seara și noaptea și în special spre sfârșitul săptămânii.  Din punctul nostru de vedere, e un fenomen care se asociază cu arderi ilegale de deșeuri.  Mai ales că aceste episoade au loc în sud, spre Glina și Popești Leordeni, unde se înregistrează cele mai mari valori.

Valorile acestea nu au cum sa fie date de trafic. În zonele indicate traficul nu are cum să fie intensiv, mai ales seara și noaptea. Iar dacă ar fi, probabil ar trebui să vedem și valori mai mari ale oxizilor de azot ”, a explicat aceasta, potrivit spotmedia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI