Iată ce spun reprezentanții Forțelor Aeriene Române despre aeronavele prăbușite în Constanța.

Aeronavele prăbușite în Constanța au fost doborâte de rachete sol aer?

Opt militari și-au pierdut viața la începutul lunii martie, în dublul accident aviatic din Constanța.

La scurt timp, au apărut speculații cu privire la cauza tragediei, printre care și posibiliatea ca prăbușirea aeronavelor să fi fost provocată de o baterie de rachete sol-aer.

Autoritățile vin cu precizări și infirmă această variantă.

O anchetă de specialitate este în desfășurare

Cu privire la informațiile vehiculate în presă, prin care se acreditează ideea că aeronavele prăbușite în cele două evenimente aviatice din data de 02.03.2022 „ar fi fost doborâte de o baterie de rachete sol-aer S-300”, facem următoarele precizări:

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Afirmația este în totalitate #FALSĂ.- „Informația” la care se face referire nu reprezintă altceva decât o dezinformare provenită din mass-media online rusă și nu are nicio legătură cu fapte sau evenimente reale.”, se arată în informarea Forțelor Aeriene Române, făcută pe pagina oficială de Facebook.

„Ministerul Apărării Naţionale a comunicat cu maximă transparență informațiile referitoare la cele două accidente.

Din ordinul ministrului apărării naţionale a fost numită o comisie de investigare tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestor accidente aviatice. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu aceste tipuri de aeronave, până la finalizarea anchetei de specialitate. Precizăm că în urma verificărilor efectuate până în acest moment de către comisia de investigare competentă, nu au fost constatate elemente care să indice un posibil impact cu un proiectil sau rachetă.”
, au mai precizat autoritățile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si