Românul are 30 de ani și este din Buzău. El se bucură de un succes uriaș cu o meserie tot mai rară. Omul a lucrat zece ani în străinătate și s-a întors cu tehnici avansate când vine vorba de potrivitul potcoavelor.

Citește si: Jeleurile vegane, afacere de succes

Buzoianul a adus tehnica de îngrijire a cailor din Germania și este căutat de centre mari de echitație și de proprietarii de cai din România.

Pentru a onora comenzile fără ca acestea să întârzie, el a transformat o dubă într-o potcovărie mobilă.

Românul care se bucură de succes în țara lui

Cornel Irimia a devenit expert în potrivitul potcoavelor. Acesta a furat meserie din Germania, iar acum are zeci de oferte din toată țara.

Bărbatul povestește că meseria pe care o practică este una ușoară pentru că o practică zilnic. „Pentru mine e destul de simplu, pentru că fac asta în fiecare zi.", a declarat Cornel Irimia, potcovar de meserie, potrivit Observatornews.ro.

Citește si: VIDEO| Pâinea preferată a fostului dictator Nicolae Ceaușescu a supraviețuit comunismului și s-a transformat într-un brand de succes

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cornel a prins meşteşugul potcovitului tocmai în Germania, la un centru de echitație. Însă, după zece ani, s-a întors în ţară cu tehnici noi şi cu o dubă transformată în atelier mobil de potcovărie.

„Am mers în câteva locuri din țară unde sunt folosiți caii pentru echitație, iar acolo am văzut starea precară a copitelor. Și atunci am decis că ar fi cazul să vin acasă și încetul cu încetul să ma ocup și de caii noștri de acasă.",

a mai declarat bărbatul.

Pentru român, acest lucru este mai mult decât o afacere. Caii sunt pasiunea lui, așadar munca pe care acesta o face a devenit rodul pasiunii. Totul începe cu eliminarea potcoavelor tocite și curățarea copitelor.

Citește si: Busuiocul, o afacere profitabilă

„Copita calului trebuie curățată nici mult, dar nici puțin. Cu mare atenție curățăm copita. După ce am ales potcoava potrivită, am format-o după copită, acum urmează să o prindem în cuie.", a mai spus acesta.

Atelierul mobil al lui Cornel este plin cu potcoave pentru toate mărimile și rasele de cai. Prețurile serviciului diferă în funcție de mărimea cailor și activitățile pentru care sunt antrenați. Pe lângă costul schimbării potcoavelor, proprietarii cailor mai au de plătit combustibilul pentru deplasarea dubei pe care buzoianul a transformat-o în potcovărie mobilă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește si: Start-Up Nation 2022. Cum pot obține românii din diaspora o finanțare de zeci de mii de euro, dacă își deschid o afacere în țară

„Pentru un potcovit simplu, adică un curățat, scurtat și bătut de potcoave drepte, ca cele de aici, fără a mai pune pastile vidia, costă undeva între 300 și 350 de lei.", a declarat Cornel Irimia.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si