Românii sunt foarte ingenioși  și inventează diferite tehnici sau aparate care ajută în mai multe meserii. Un român a dat lovitura, de data aceasta, cu o afacere proprie. El a creat un sistem unic în lume pentru protejarea culturilor. Ce a creat el și echipa lui din Timișoara s-a extins și în străinătate.

dispozitiv unic

Dispozitivul costă 1.500 de euro.

[Sursa foto: Captură Video]

Citește si: Zodiile care se vor îmbogăţi până la sfârşitul anului

Echipa din Timișoara a fabricat un dispozitiv care este unic în lume. Acesta protejează culturile. Românul și echipa sa s-au extins în străinătate și se bucură de mare succes.

Ideea unică a unui român

Bărbatul se numește Mircea Oaida. El și oamenii săi au creat un dispozitiv unic în lume, care este capabil să identifice insectele dăunătoare pentru culturi. În acest mod protejează culturile.

Invenția creată de ei fotografiază şi analizează insectele, iar apoi informațiile obținute sunt trimise tuturor fermierilor care colaborează cu ei pe telefonul mobil, printr-o aplicație. Așadar, fermierii din țară, dar și din afară ştiu exact cum să acționeze pentru a-şi proteja culturile.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

culturi protejate

Culturile sunt protejate cu ajutorul acestui dispozitiv.

[Sursa foto: Captură Video]

Citește si: Afacerea care l-a îmbogățit pe un român, în plină caniculă: „Avem cereri din toată țara”

În viile de la Recaş, județul Timiș, simetria perfectă a rândurilor de viță de vie este întreruptă doar de o cutie mică şi albă, care protejează astfel culturile. Acest aparat care atrage insectele cu ajutorul feromonilor şi le identifică în timp real.

„Insecta vine în această zonă, este o cameră care o detectează şi o basculează în recipient. Fotografia este recunoscută şi trimisă în platformă. Avem nişte algoritmi speciali, se cheamă. în electronică, pentru fiecare tip de insectă. Practic, poate să recunoască orice tip de dăunători utilizând feromoni și lumina pe timp de noapte”, a zis inventatorul, pentru observatornews.ro.

Citește si: Anamaria Prodan se descurcă în orice situație. Impresara a povestit cum a câștigat primii săi bani

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mircea Oaida, dezvoltatorul aparatului pentru protejarea culturilor, este inginer electronist. El a lucrat timp de trei ani pentru a perfecționa acest sistem care ajută culturile. Prin acest sistem, fermierul ştie exact ce dăunători are în cultură şi care sunt substanţele la care sunt sensibili dăunătorii. Totul este atent calculat cu ajutorul algoritmilor agronomici din platforma informatică. Dezvoltatorul spune că au 100- 150 de echipamente instalate în țara noastră la diferiți fermieri, în diferite zone ale României.

Dispozitivul care protejează culturile este unul special. A fost realizat cu ajutorul unei echipe formate din IT-işti, mecanici, agronomi şi specialiști de la universităţi din Cluj- Napoca şi din București şi de la Institutul Fundulea.

Invenţia echipei din Timișoara a ajuns deja în 10 ţări din Europa şi în America, iar prețul unui astfel de aparat pentru culturi pornește de la 1.500 de euro.

Citește si: Pandemia i-a îmbogățit pe Oana Roman și pe Marius Elisei: ”Profităm de toată notorietatea pe care o am”. Ce planuri de afaceri are cuplul vedetă pentru viitor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si