In articol:
Românii sunt foarte ingenioși și inventează diferite tehnici sau aparate care ajută în mai multe meserii. Un român a dat lovitura, de data aceasta, cu o afacere proprie. El a creat un sistem unic în lume pentru protejarea culturilor. Ce a creat el și echipa lui din Timișoara s-a extins și în străinătate.
Citește si: Zodiile care se vor îmbogăţi până la sfârşitul anului
Echipa din Timișoara a fabricat un dispozitiv care este unic în lume. Acesta protejează culturile. Românul și echipa sa s-au extins în străinătate și se bucură de mare succes.
Ideea unică a unui român
Bărbatul se numește Mircea Oaida. El și oamenii săi au creat un dispozitiv unic în lume, care este capabil să identifice insectele dăunătoare pentru culturi. În acest mod protejează culturile.
Invenția creată de ei fotografiază şi analizează insectele, iar apoi informațiile obținute sunt trimise tuturor fermierilor care colaborează cu ei pe telefonul mobil, printr-o aplicație. Așadar, fermierii din țară, dar și din afară ştiu exact cum să acționeze pentru a-şi proteja culturile.
Citeste si: Sportul românesc este în DOLIU! Dragoș, un tânăr jucător de rugby, a MURIT la doar 29 de ani- kanald.ro
Citește si: Afacerea care l-a îmbogățit pe un român, în plină caniculă: „Avem cereri din toată țara”
În viile de la Recaş, județul Timiș, simetria perfectă a rândurilor de viță de vie este întreruptă doar de o cutie mică şi albă, care protejează astfel culturile.
„Insecta vine în această zonă, este o cameră care o detectează şi o basculează în recipient. Fotografia este recunoscută şi trimisă în platformă. Avem nişte algoritmi speciali, se cheamă. în electronică, pentru fiecare tip de insectă. Practic, poate să recunoască orice tip de dăunători utilizând feromoni și lumina pe timp de noapte”, a zis inventatorul, pentru observatornews.ro.
Citește si: Anamaria Prodan se descurcă în orice situație. Impresara a povestit cum a câștigat primii săi bani
Mircea Oaida, dezvoltatorul aparatului pentru protejarea culturilor, este inginer electronist. El a lucrat timp de trei ani pentru a perfecționa acest sistem care ajută culturile. Prin acest sistem, fermierul ştie exact ce dăunători are în cultură şi care sunt substanţele la care sunt sensibili dăunătorii. Totul este atent calculat cu ajutorul algoritmilor agronomici din platforma informatică. Dezvoltatorul spune că au 100- 150 de echipamente instalate în țara noastră la diferiți fermieri, în diferite zone ale României.
Dispozitivul care protejează culturile este unul special. A fost realizat cu ajutorul unei echipe formate din IT-işti, mecanici, agronomi şi specialiști de la universităţi din Cluj- Napoca şi din București şi de la Institutul Fundulea. Invenţia echipei din Timișoara a ajuns deja în 10 ţări din Europa şi în America, iar prețul unui astfel de aparat pentru culturi pornește de la 1.500 de euro.