În această încăpere plină de ustensile l-am găsit pe Valentin, un tânăr de 31 de ani. A renunțat la a fi mecanic în fabrică pentru a deveni antreprenor și cum îndemânarea îl caracterizează s-a gândit să creeze portofele, curele și genți din piele.

Citește și: EXCLUSIV: Păpuși în miniatură create după asemănarea oamenilor/ Maria Mandea: ”Am creat sute de personaje, dar și alte jucării”

Valentin Utan, antreprenor: „În primul rând eu realizez produse din piele naturală, făcute manual. A plecat de la o idee, am văzut un clip pe YouTube cum cineva făcea un portofel, el l-a făcut în 5 minute și am zis că aș putea să fac și eu treaba asta.”

Un tânăr și-a deschis acasă un magazin unde face, cu mâna lui, portofele de piele

Numai că începutul n-a fost atât de simplu precum părea pe internet. Prima oară, i-a luat 8 ore să creeze primul portofel. Și-a dat seama că îi place, așa că până s-a perfecționat a muncit non stop să producă bani la job, iar seara să-și aducă visul la realitate.

Valentin Utan, antreprenor: „Am muncit vreo 2 ani de zile în paralel, veneam de la serviciu și extra realizam produse din piele naturală.

Bineînțeles că în prima fază nu erau comenzi și făceam totul pe stoc și făceam asta pentru a îmi îmbunătăți tactica, produse din piele naturală.”

Iar în timp, a căpătat rapiditate și s-a perfecționat pe detalii.

„Aici avem suportul pentru buzunare. Va trebui să tăiem două piese.”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Acum, Valentin atrage clienți pe platformele de socializare. Pe TikTok, de exemplu, a strâns peste 700.000 de aprecieri la filmările din atelier.

Trecem acum la o altă afacere mică, dar de succes. Maria face bijuterii de 6 ani.

„Acum lipesc, am pregătit lănțișorul, am decupat ininioara, am perforat-o, am dat găuri, am făcut anourile din argint.”

Totul a început atunci când și-a dat seama că lucrul manual o ajută să se relaxeze.

Maria Georgescu, anteprenor: „Acum aproximativ șase ani și jumătate am început, am activat de la început în mediul online, asta mi-am dorit pentru că sunt costuri mult mai puține față de un magazin fizic. De când era mică pictam, străbunica mea era croitoreasă, din peticile ei făceam rochițe pentru păpușile mele barbie.”

Maria și-a început afacerea cu numai 300 de lei.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Maria Georgescu, anteprenor: „300 de lei trei, am scos 600 după care i-am reinvestit și tot așa.”

Acum, după 6 ani afacerea merge ca pe roate, iar comenzile pentru bijuterii vin pe bandă rulantă.

Afacerile la început de drum, cunoscute și sub denumirea de start-up-uri prind teren în România. Un studiu recent arată că peste 50% au fost pornite pe cont propriu. Ceilalți antreprenori au căutat finanțare externă. Cei mai mulți au obținut fonduri de până la 250.000 de euro prin diferite programe, iar alții cu afaceri complexe pot obține chiar și milioane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si