Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Afacerile de familie, o lecție elvețiană. Elveția a devenit o inspirație pentru anteprenorii români

Afacerile de familie reprezintă rețeta succesului. Dovada vine din Elveția, acolo unde companiile crescute de la o generație la alta realizează afaceri de 235 de miliarde dolari pe an, aproape o treime din PIB-ul ţării. Și România vrea să preia acest model, doar că dezvoltarea lui necesită timp și răbdare.

Redactia Stirile Kanal D,

Afacerile de familie, o lecție elvețiană. Elveția a devenit o inspirație pentru anteprenorii români

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Elveția se numără printre primele 10 state din lume când vine vorba de veniturile aduse de afacerile dezvoltate în familie.

Citește și: VIDEO- Vremea face ravagii în Elveția: Un om a murit, mai mulți oameni sunt răniți, iar pagubele materiale sunt uriașe

Adriana Cioca, Camera de Comerț Elveția-România: „Promovăm afacerile de familie elvețiene și modul lor de gândire și de a face business în România. Ceea ce va fi o inspirație pentru antreprenorii români.”

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Indiferent de domeniu, elvețienii țin la tradiția de a transmite mai departe afacerea dezvoltată în familie.

Michael Soorman, om de afaceri: „Eu lucrez pentru diferite firme de familie din Elveția de 25 de ani și sunt foarte implicat și în activitățile din România. Sunt multe posibilități de a transfera modelul elvețian de afaceri de familie aici în România.”

Evenimentul organizat la Timișoara a strâns laolaltă antreprenori, manageri și avocați 

La evenimentul „Modelul elvețian în afacerile de familie, inspirație pentru antreprenorii români”, organizat în Timișoara, au participat, în calitate de speakeri, antreprenori, manageri și avocați cu experiență în domeniu.

Cristian Pocol, asociația RESPO DEEE: „Relația de colaborare între cele două state este foarte bună, atât transferul de tehnologie, cât și partea de finanțare funcționează și s-au stabilit cărări de colaborare care pot să dea rezultate într-un viitor apropiat.”

În octombrie 2023, Camera de Comerț Elveția-România a ajuns la peste 100  de companii membre care au aproape 18.000 de angajați în țara noastră.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI