Close sidebar
Close sidebar

Afganistanul se întoarce la vechile pedepse. Liderul talibanilor a declarat: ”Nimeni nu ne va spune cum ar trebui să fie legile noastre”

După ce au preluat puterea în Afganistan , liderul talibanilor a reintrodus pedepsele extreme și execuțiile.

Diana Bostan,

Anunțul a fost făcut de liderul talibanilor

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Într-un interviu acordat celor de la The Associated Press, Mullah Nooruddin Turabi, fost lider al poliției religioase a talibanilor, a anunțat că pedepsele extreme și execuțiile vor fi reluate în Afganistan.

Execuțiile nu vor mai avea loc în public în Afganistan

Mullah Nooruddin Turabi, a declarat că: ” nimeni nu ne va spune cum ar trebui să fie legile noastre” , scrie BBC News. 

Talibanii au preluat puterea în Afganistan pe data de 15 august și au promis că această guvernare va fi mai permisibilă, spre deosebire de cea veche.

"Toată lumea ne-a criticat pentru pedepsele de pe stadion, dar noi nu am spus niciodată nimic despre legile și pedepsele lor", a spus Mullah Nooruddin Turabi în interviul pentru AP News.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, discurs oficial la ONU: "Conflictele prelungite din vecinătatea României amenință securitatea Europei"

Pedepse extreme au fost adoptate în Afganistan

Liderii talibani le-ar fi interzis femeilor să se miște din locuințele lor și ar fi introsus pentru acestea un anumit tip de îmbrăcăminte.

"În Sharia noastră este clar, pentru cei care fac sex și sunt necăsătoriți, fie că este vorba de o fată sau de un băiat, pedeapsa este de 100 de lovituri de bici în public", a spus Badruddin.

"Dar pentru oricine este căsătorit, trebuie să fie ucis cu pietre... Pentru cei care fură: dacă se dovedește, atunci mâna lui ar trebui tăiată".

Liderul Turabi este cunoscut pentru pedepsele extreme, însă acum va fi acceptat accesul la televizoare, telefoane mobile, fotografii și videoclipuri. 

Citeste si: Oficial taliban: Femeile afgane nu ar trebui să aibă voie să lucreze alături de bărbaţi

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI