Close sidebar
Close sidebar

Afinele sunt o adevarata comoara! Totusi, uite cum sa nu te pacalesti cumparand afine tratate cu ingrasamant. Asta e secretul care iti arata ca sunt naturale

Este sezonul afinelor, iar pe tarabe pietarii concureaza in preturi si calitate! Cele mai gustoase fructe sunt cele culese din inima padurii. Cat costa un kilogram de afine suta la suta naturale si cum ne dam seama ca nu sunt fructe de cultura, tratate cu ingrasamant, aflati acum.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

E forfota mare in padurile din Maramures, care abunda in afine delicioase. In pasul Rotunda, culegatorii gasesc adevarate mine de aur si cat e ziua de lunga isi umplu galetuse cu fructe naturale.

Munca de culegator nu e deloc usoara, ba din contra. E nevoie de multa migala pentru a alege cele mai coapte fructe:  "Le culeg cam intr-o ora jumate doua, o galetusa".

 

                                                                                                                                                                                         
                                                

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Insa mare parte din afinele de padure ajung pe mesele pietarilor, care vand kilogramul cu 15-20 de lei. La tarabele lor nici urma de afinele de cultura. 

Specialistii va sfatuiesc sa cumparati afine naturale, de padure. Sunt mai gustoase, au mai multe vitamine iar consumate in mod frecvent pot fi adevarate medicamente pentru diabet, tensiune sau anemie. Iata cum le deosebiti pe taraba:  "Afinele de padure sunt foarte bune fata de cele de cultura.

Cresc intr-un mediu natural, mai bune la gust".

Fructele afinului de padure sunt micute, culoare albastru inchis, albastru spre brumariu, fructul este opac, sunt aromate, usor acidulate si se gasesc din afinisurile din imprejurimi, la liziera padurilor.

Daca vreti sa culegeti chiar dumneavoastra fructele din inima naturii, trebuie sa va grabiti. Afinele se gasesc in padure doar pe perioada lunii iulie.


 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI