Close sidebar
Close sidebar

Afișarea literei „Z” ar putea fi considerată infracțiune în Germania

Persoanele care afișează litera „Z” - unul dintre însemnale de pe tancurile rusești - pentru a-și arăta sprijinul pentru războiul declanșat de Rusia în Ucraina ar putea fi urmărite penal, a anunțat luni un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne.

Diana Bostan,

Afișarea literei „Z” ar putea fi considerată infracțiune în Germania


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Litera „Z” este unul dintre însemnele de pe tancurile armatei ruse care a invadat Ucraina în 24 fabruarie, iar ulterior a fost folosită în favoarea războiului, la manifestațiile pro-Kremlin. 

Afișarea literei „Z” ar putea fi considerată infracțiune în Germania

 

„Litera Z ca atare nu este, desigur, interzisă, dar utilizarea ei poate constitui, în cazuri individuale, o susținere a războiului de agresiune rus.

Citeste si: O mină de război a fost descoperită în Marea Neagră. Imagini de la Capul Midia

Războiul Rusiei asupra Ucrainei este un act criminal și oricine aprobă public acest război poate fi, de asemenea, pasibil de urmărire penală", a delarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al

Guvernului federal, conform  The Guardian.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

El a mai spus că ministerul salută anunțul conform căruia mai multe landuri vor examina, de asemenea, în cazuri individuale, dacă folosirea acestui simbol ar putea constitui infracțiune.

Kremlinul spune că „nu se teme” de Volodimir Zelenski după ce a interzis difuzarea unui interviu cu acesta

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat că Roskomnadzor, autoritatea de monitorizare a mass-media din Rusia, va face verificările necesare cu privire la  interviul  acordat de Volodimir Zelenski duminică presei ruse.

Citeste si: Orașul Cernihiv a rămas fără apă, încălzire și curent

Comentariile lui Peskov vin după ce Roskomnadzor a interzis presei din Rusia să publice interviuri cu Zelenski și a amenințat jurnaliștii cu controale.

„Roskomnadzor va evalua conținutul acestui interviu pentru conformitatea cu legislația noastră, de fapt, [avertismentul Roskomnadzor] este pur și simplu legat, probabil, de necesitatea acestei evaluări”, a declarat luni Dmitri Peskov.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI