Acest lucru poate fi neplăcut, în special dacă ai o piele sensibilă care este afectată de expunerea la detergent.  

Totuși, spălatul vaselor nu trebuie să fie un lucru solicitant sau care să aibă urmări asupra sănătății tale. O mașină de spălat eficientizează procesul și te protejează de urmările spălatului manual. În acest articol vom vorbi despre eficiența și necesitatea unui astfel de dispozitiv, cât și despre caracteristicile importante. 

Citește și: Ceylin și Îlgaz, ținta planurilor de răzbunare ale lui Engin

Cum alegi mașina de spălat? 

O mașină de spălat vase are numeroase avantaje. Te scutește de efortul depus pentru spălarea vaselor. De asemenea, îți economisește atât timp, pe care îl poți petrece cum dorești, cât și bani, deoarece folosește o cantitate redusă de apă în comparație cu spălarea manuală. Totuși, aceste avantaje pot fi exploatate cu succes, doar dacă mașina este performantă.  

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Este important să evaluezi consumul de apă și energie electrică.

Pentru a face acest lucru consultă eticheta diferitelor modele sau rubrica de specificații tehnice. Un loc cât mai sus pe scara eficienței energetice înseamnă un dispozitiv care va folosi o cantitate mai mică de energie electrică pentru funcționare.  

De asemenea, poți compara și cantitatea de kWh/an folosită, pentru a înțelege mai bine care este consumul real al dispozitivului. Pe partea de consum al apei, treaba este mai simplă.

În medie, o mașină modernă consumă între 7 și 13 litri per program de spălare. Cantitatea de apă folosită variază în funcție de modul de spălare selectat sau mărimea mașinii. Mașinile de dimensiuni mai mici, au un consum redus de apă. Totuși, orice model de dispozitiv folosește mai puțină apă decât spălarea de mână. Toate vasele sunt spălate deodată, fără a exista nevoia de a porni și opri robinetul pentru limpezirea fiecărui vas. 

Un alt aspect esențial este capacitatea dispozitivului. Acest lucru se măsoară în seturi. În funcție de numărul membrilor familiei poți determina un număr aproximativ de seturi necesare: 

  • pentru o familie de 2-3 persoane este potrivită o mașină cu o capacitate de 6-9 seturi 
  • pentru o familie de 3-4 persoane este potrivită o mașină cu o capacitate de 10-12 seturi 
  • pentru o familie de 4-6 persoane este potrivită o mașină cu o capacitate de 13-16 seturi 

Numărul de seturi influențează în mod direct dimensiunea propriu-zisă a mașinii. După ce ai decis care ar fi capacitatea potrivită pentru familia ta, caută un loc de depozitare potrivit. Din acest punct de vedere ai două opțiuni. Poți să achiziționezi o mașină care poate fi depozitată într-un loc mai retras din bucătărie, caz în care trebuie să măsori dispozitivul și să îți imaginezi unde s-ar potrivi. Pe de altă parte, ai opțiunea de mașină de spălat vase pe care o poți încorpora în piesele de mobilier.

Totuși, trebuie să ai foarte mare grijă cu aceste model deoarece măsurătorile trebuie să fie exacte, iar locul ales trebuie să aibă acces la sistemul de apă al casei. 

Fiecare model de mașină are mai multe programe de funcționare. De cele mai multe ori, programele sunt preluate. Printre cele mai populare moduri de spălare se numără și: 

  • modul eco: un program folosit pentru murdăria minimă 
  • modul standard: o combinație de procese folosită pentru curățarea vaselor murdare la o temperatură de 65-70 grade C. 
  • modul intensiv: este folosit pentru igienizarea veselei cu un grad ridicat de murdărie 
  • modul rapid: ciclul de spălare este mai scurt 

Atunci când cumperi o masina de spalat vase, din Emag  sau din alte magazine, trebuie să te gândești și la detergentul de care aceasta va avea nevoie pentru funcționare. Din acest punct de vedere ai trei opțiuni: 

  • detergent praf 
  • gel 
  • capsule 

Citește și: Curs valutar BNR azi, 21 septembrie 2023. Cât costă acum monedele internaționale?

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Încearcă să îți setezi un buget fix și clar înainte să începi căutarea mașinii potrivite. Acest lucru te va determina să cauți calitatea mai bună în raport preț-eficiență. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si