Close sidebar
Close sidebar

Afla tot ce te intereseaza pentru o vacanta ieftina si ca la carte. Specialistii ne dau cele mai tari sfaturi

Scoatem banii din pusculita si gata, plecam in vacanta? Cam asa trebuie sa stea lucrurile, daca e sa dam crezare reclamelor. Cativa euro un bilet de avion, 20 un city-break. Ne-am propus sa aflam care e adevaratul cost al unei vacante si, mai ales, unde se ascund capcanele din ofertele cu pachete turistice. Totul in rubrica stirilor Kanal D "Cat te costa?"!

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Astazi invatam impreuna cum sa… citim reclamele. Spre exemplu: cineva se lauda cu o vacanta de 1 euro. Nu e tocmai asa. Iar noi vrem sa lamurim fiecare aspect…

VALOAREA ZILEI:  50  DE EURO

Intrebare de baraj: chiar putem organiza o vacanta in strainatate cu 50 de euro sau mai putin?

Multe reclame sustin ca se poate… Raspunsul complet, insa, daca este sa adunam toate costurile, este un NU raspicat. O vacanta implica mult mai multe cheltuieli decat biletul de avion si cazarea. Chiar si la all inclusive mai ai nevoie de ceva bani in buzunar.

CAPCANELE DIN… RECLAME

Sa presupunem ca intr-o reclama ni se transmite ca putem cumpara un bilet de avion cu 5 euro. Primul aspect important este ca acest pret este valabil doar in anumite perioade.

Apoi, trebuie sa citim cu atentie tot textul. Inainte de suma in euro apare cumva "de la…" sau "incepand cu…"? Poate urmeaza o steluta, iar jos apare un scris microscopic.

Un bilet de avion inseamna mai multe taxe, asezate una peste alta. Iese, haideti sa spune un tort. Un tort din care profita atat aeroportul, cat si compania aeriana.

Taxa de securitate, cea de combustibil sau taxa de aeroport si asa mai departe.

Nume exista, nu asta este problema. In general, un pret foarte mic la biletul de avion inseamna ca este calculat fara taxele de aeroport.

"Recomand tuturor sa-si cumpere biletele de avion cu mult timp inainte. Asta inseamna un minim de 2-3 luni pentru a beneficia de preturi bune.", ne transmit specialistii in turism.

S-au facut si studii, asa ca avem un calendar al zborurilor ieftine.

"Putem sa luam un bilet de avion cu plecare de marti. Iar daca zburam cu o companie de linie, atunci preturile mai bune le obtinem daca stam minimum 3 zile la destinatie, iar sederea include si o noapte de sambata!", spun acestia.

Citeste si: S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: După ce orașele le-au fost luate cu asalt de americani, italienii s-au prins că pot cumpăra și ei case de 1 euro: „Am fost orbi”- antena3.ro

Iata un exemplu practic: in perioada 15-18 iunie, adica de joi pana duminica, cumparam un bilet de avion dus-intors Bucuresti-Berlin cu numai 55 de euro. Cu toate taxele incluse!

BAGAJUL, UN COST IN PLUS

Pentru cateva zile de vacanta nu-i nevoie de un bagaj prea mare, nu? Pai, sa fiti siguri ca nu depasiti dimensiunile reglementate. "Atunci cand zburam cu companii low-cost dimensiunile bagajelor de mana difera. Recomand tuturor sa se informeze foarte bine, din timp.", ne recomanda specialistii in turism.

Daca nu va deranjeaza un drum de o zi sau doua, atunci optati pentru transportul cu autocarul!

HOTELUL NU E SINGURA VARIANTA

Hotelurile, mai ales cele din zona centrala, reprezinta o cheltuiala serioasa, mai ales in marile orase. "Eu am stat in casele localnicilor, nu cu ei in casa, ci ne-au pus locuinta lor la dispozitie,  in Londra, in New-York, am stat in Berlin.", ne mai spun specialistii.

CARE SUNT COSTURILE… ASCUNSE?

O reclama la un pachet turistic ne vorbeste de o valoare. Cativa euro sau cateva sute. Dar asta nu reprezinta costul total!

Pe langa hotel si avion, sa nu uitam de transferul pana la unitatea de cazare. Ajunsi acolo, mai achitam si o taxa de oras. Intrarea la muzee si la alte obiective turistice este la fel de importanta. Unde mai pui mancarea, daca pachetul nu este all-inclusive? Chiar si suvenirurile pentru cei de acasa sunt costisitoare.

In Milano, spre exemplu, un bilet de metrou costa un euro jumatate si este valabil 90 de minute. Un bilet pentru 2 zile este 8 euro. Mai scump, dar ne permite sa calatorim oricat.

Taxa de oras, tot la Milano, este cuprinsa intre 2 si 5 euro. Spre exemplu, un cuplu care petrece 3 nopti la un hotel de 3 stele, va plati 18 euro.

Iata un exemplu de calcul facut si pentru principalele obiective turistice din Milano.

Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro

Citeste si: Aamir Khan, despre conflictul aprig cu Salman Khan pe platourile de filmare ale filmului „Andaz Apna Apna”- radioimpuls.ro

Citeste si: După ce orașele le-au fost luate cu asalt de americani, italienii s-au prins că pot cumpăra și ei case de 1 euro: „Am fost orbi”- antena3.ro

Domul, castelul Sforzesco si colectiile de la Brera si Ambrosiana ne scot din buzunar 30 de euro de persoana pentru a le vizita. Daca ne informam din timp, atunci putem afla de zilele cand intrarea este gratuita.

CE SE "POARTA" LA VARA?

Ce se poarta vara asta si la ce preturi? Iata o intrebare importanta.

"O crestere spectaculoasa se inregistreaza pe Spania, o crestere de aproximativ 300 la suta. Sapte nopti de cazare, transport cu avionul, mic-dejun inclus, hotel de 4 stele, pretul este de 571 de euro.", ne transmite patronul unei agentii de turism.

Deja cele mai cautate destinatii sunt pline… "Va pot spune ca pe Turcia, pentru luna iunie, gradul de ocupare este deja de 80 la suta. Daca ne referim la Grecia, destinatiile cele mai cerute Creta, Zakintos, Santorini.", ne mai transmite acesta.

Deci, cum e mai bine? Sa rezervam din timp sau sa asteptam ofertele pe ultima suta de metri?

"Cele mai bune reduceri sunt intotdeauna pe early-booking, daca rezervi cu foarte mult timp in avans. Daca optezi pentru pachete last-minute, atunci poti sa obtii un pret bun, dar nu mai ai libertatea de a alege, pentru ca raman putine camera libere.", ne spune specialistul in turism.

Tot pentru o vacanta cu buget redus este indicat sa evitati perioadele de varf, cand gradul de ocupare este aproape de suta la suta.

Chiar daca avem nevoie de mai mult decat maruntisul din pusculita pentru o vacanta, eu va sfatuiesc sa nu disperati. Dramuiti cu grija veniturile, aveti grija de banii dumneavoastra si razbim noi cumva!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI