Close sidebar
Close sidebar

Afla totul despre mumia lui Lenin si cum reusesc rusii sa pastreze in conditii perfecte un cadavru de peste 95 de ani!

Intr-un mausoleu din Piata Rosie din Moscova, mumia lui Lenin sta intinsa pe un pat de matase rosie, intr-un sarcofag din sticla ornata. Ochii celui care a fost Vladimir Ilici Lenin sunt inchisi, parul ii este pieptanat si mustata aranjata cu grija.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Fostul lider bolsevic este imbracat intr-un costum negru, modest, iar bratele i se odihnesc de-o parte si de alta a corpului. Chiar si la 94 de ani de la moarte, mumia lui Lenin pare atat de vie, incat se spune ca adeseori sperie copiii mici.

Procedura secreta care pastreaza mumia lui Lenin atat de bine conservata ramane invaluita in mister pana in ziua de astazi.

Mumia lui Lenin, perfect conservata

La o prima privire, multi presupun ca trupul este facut din ceara. Insa este vorba de corpul adevarat si impecabil conservat al revolutionarului bolsevic.

Cum a rezistat mumia lui Lenin atat de bine, un timp atat de indelungat? Toate organele interne au fost indepartate si au fost lasate doar scheletul si muschii.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Corpul este reimbalsamat periodic si este supravegheat cu grija, inca din ziua in care Lenin a murit, de o echipa de specialisti loiali.

Povestea incepe in 1924

Lenin a murit pe 21 ianuarie 1924, iar planul original fusese ca el sa fie ingropat. La inceput, el a fost imbalsamat doar temporar, pentru a preveni descompunerea.

Apoi, dupa o ceremonie funerara de patru zile, in timpul careia zeci de mii de oameni s-au luptat cu gerul si au venit sa-i cinsteasca memoria, Lenin urma sa fie ingropat.

Dar, se pare ca patru zile nu erau suficiente pentru cei indoliati.

Demnitarii si cetatenii straini voiau sa salute cu respect cadavrul liderului decedat.

Asa ca sovieticii au decis sa construiasca un mausoleu temporar, din lemn. Trupul lui Lenin a fost depus inauntru.

MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT AI AICI!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI