Directoarea școlii, Mariana Tănase, a declarat că agenții de proximitate din cadrul Secției 5 au venit în anul 2021, o dată pe semestru, să predea legislație rutieră. La aceste întâlniri informale, polițiștii prezentau elevilor materiale video cu grafică despre regulile de circulație.

Citeste si: Accident cumplit în județul Prahova. O mașină cu trei pasageri s-a răsturnat

Autoritățile au declarat că agentul de poliție era în timpul programului

Agentul Constantin Popescu se îndrepta către o școală din Sectorul 1 în momentul producerii accidentului, pentru a preda cursuri de educație rutieră elevilor.

Autoritățile au declarat inițial că agentul de poliție era în timpul programului și că mergea să ducă „o citație”. Ulterior, ministrul Bode a anunţat, luni, într-o conferință de presă, că poliţistul nu mergea la o intervenţie.

„Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiilor de seriviciu, misiuni poliţieneşti. Era la solicitarea structurii de evidenţă a populaţiei, mai exact verifica la domiciliu anumite persoane. Nu executa misiune cu caracter de urgenţă.Legea este foarte clară. Tot ce înseamnă condiţii de tip prioritar are obligaţia cel care conduce o maşina a Poliţiei să circule cu prudenţă şi este scutit doar pe partea contravenţională, nu doar pe partea penală„, a spus ministrul Lucian Bode.

,,S-ar putea ca toți să se spele pe mâini și totul să fie mușamalizat''

Tatăl Raisei, fetița de 11 ani ucisă pe trecerea de pietoni de un polițist, spune că este posibil ca acest caz să fie mușamalizat, iar „toți să se spele pe mâini”. 

„A fost greu! A fost foarte greu! Dar, probabil că o să ne ajute să trecem mai departe. (…) Suntem în ianuarie și ar fi trebuit să fie zăpadă și ger, dar soarele acesta a ieșit numai pentru ea, ca să-i lumineze calea.

Să știți că acest polițist o să plătească.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Probabil Dumnezeu o să facă în acest fel încât să plătească și el tot cu viața pentru fata mea, pentru că așa ar trebui”, a spus tatăl fetiței.

Întrebat cum crede că se desfășoară ancheta, acesta a răspuns:

„Eu sper că autoritățile o să-și facă treaba și datoria, pentru că totuși e un copil de 11 ani care nu ar fi trebuit să plece așa repede pentru un nenorocit care aleargă ca disperatul. Eu sper că o să fie bine, dar toți trebuie să ne gândim că trăim în România.

Și trăind în România s-ar putea ca totul să fie mușamalizat, toți să se spele pe mâini. Dar, noi sperăm să fie bine. Să facă dreptate! Să plătească pentru că asta e”.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citeste si: O elevă de 15 ani din Gorj a sărit de la primul etaj al liceului, amenințând că se sinucide

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si