Close sidebar
Close sidebar

Ai aceste simptome? Mergi de urgenta la medic, pana nu e prea tarziu

Cancerul ovarian este una dintre formele letale de cancer. Doua din trei femei diagnosticate cu cancer ovarian mor anual, spre deosebire de una din cinci femei depistate cu cancer la san.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cu toate acestea, daca este depistat in stadiu I, cancerul ovarian are 94% sanse de vindecare. Din pacate insa, 70% dintre femei sunt diagnosticate prea tarziu, cand boala ajunge in stadiul III sau chiar IV. Iar acest lucru se intampla si pentru ca testele de depistare a cancerului ovarian sunt inca în stadiu de proiect, iar simptomele sunt deseori puse pe seama altor afectiuni, mult mai usoare, scrie sfatulparintilor.ro.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Primele semne pentru a putea depista la timp cancerul ovarian este senzatia de balonare.

De asemenea, femeile care ajung la menopauza sunt de doua ori mai predispuse riscului de cancer ovarian din cauza faptului ca ovarele, care oricum sunt mici, isi reduc si mai mult dimensiunea si sunt si mai greu de palpat la un control pelvian de rutina.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI