Close sidebar
Close sidebar

Ai dureri de cap dese? Uite 6 posibile cauze grave

Durerile de cap trecatoare nu sunt neaparat îngrijoratoare. Dar sunt si cazuri cand un parfum mai puternic, prea multa cafea, stresul, o raceala pot declansa durerile de cap.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Ai dureri de cap dese?  Uite 6 posibile cauze grave
Durerile de cap trecatoare nu sunt neaparat îngrijoratoare. Dar sunt si cazuri cand un parfum mai puternic, prea multa cafea, stresul, o raceala pot declansa durerile de cap. Iar cand încep, e de rau. si nu e o solutie sa înghiti pastile cu pumnul, chiar daca fac parte din categoria celor care se elibereaza fara prescriptie medicala. Caci e posibil ca durerile de cap puternice sa fie semnale de alarma. În plus, medicamentele nerecomandate de medic pot agrava situatia.
Cu durerile de cap nu-i de glumit
Aproape ca nu e om care sa nu fi suferit de dureri de cap, macar o data în viata. Fie e resimtita ca o presiune puternica pe frunte ori ceafa, fie ca o zvacnire în tample, cefaleea (cum numesc specialistii durerea de cap) creeaza un mare disconfort.
Iar cand se intensifica si dureaza de la 4 la chiar si 72 de ore, i se spune migrena. Vestea buna este ca au leac, însa numai daca te prezinti la medic din vreme. si asta pentru ca nu exista o cauza unica si general valabila a aparitiei migrenelor. Genele mostenite, alimentele foarte reci, trecerile de la un anotimp la altul, fluctuatiile hormonale, sederea îndelungata în încaperi neaerisite, anumite medicamente sunt numai cateva dintre posibilele motive.
Însa este posibil ca durerea de cap sa fie un simptom al unei afectiuni.
6 cauze la care nu te astepti
În general, persoanele pe care le chinuie des durerile de cap primesc niste semnale înainte: tulburari de vedere sau amorteli ale membrelor. Uneori, durerea apare doar pe o parte a capului, extinzandu-se ulterior. Apoi apar senzatia de greata, varsaturile, ametelile, sensibilitatea la lumina sau la anumite mirosuri ori sunete.
Crizele înceteaza la fel de brusc cum apar. Iar specialistii cred ca este vorba despre un dezechilibru al serotoninei, asa-numitul hormon al fericirii, sau despre faptul ca fibrele nervoase din jurul vaselor de sange devin foarte sensibile. Iata totusi din ce alte motive mai poti suferi de dureri de cap:
1.Scrasnesti din dinti
Bruxismul (scrasnitul din dinti în somn) duce la cefalee cronica, migrene si dureri în zona tampelor.

Iar cand încep, e de rau. si nu e o solutie sa înghiti pastile cu pumnul, chiar daca fac parte din categoria celor care se elibereaza fara prescriptie medicala. Caci e posibil ca durerile de cap puternice sa fie semnale de alarma. În plus, medicamentele nerecomandate de medic pot agrava situatia, scrie Libertateapentrufemei.ro

Aproape ca nu e om care sa nu fi suferit de dureri de cap, macar o data în viata. Fie e resimtita ca o presiune puternica pe frunte ori ceafa, fie ca o zvacnire în tample, cefaleea (cum numesc specialistii durerea de cap) creeaza un mare disconfort. Iar cand se intensifica si dureaza de la 4 la chiar si 72 de ore, i se spune migrena.

Vestea buna este ca au leac, însa numai daca te prezinti la medic din vreme. si asta pentru ca nu exista o cauza unica si general valabila a aparitiei migrenelor. Genele mostenite, alimentele foarte reci, trecerile de la un anotimp la altul, fluctuatiile hormonale, sederea îndelungata în încaperi neaerisite, anumite medicamente sunt numai cateva dintre posibilele motive. Însa este posibil ca durerea de cap sa fie un simptom al unei afectiuni.

6 cauze la care nu te astepti

În general, persoanele pe care le chinuie des durerile de cap primesc niste semnale înainte: tulburari de vedere sau amorteli ale membrelor. Uneori, durerea apare doar pe o parte a capului, extinzandu-se ulterior. Apoi apar senzatia de greata, varsaturile, ametelile, sensibilitatea la lumina sau la anumite mirosuri ori sunete. Crizele înceteaza la fel de brusc cum apar. Iar specialistii cred ca este vorba despre un dezechilibru al serotoninei, asa-numitul hormon al fericirii, sau despre faptul ca fibrele nervoase din jurul vaselor de sange devin foarte sensibile. Iata totusi din ce alte motive mai poti suferi de dureri de cap:

1.Scrasnesti din dinti
Bruxismul (scrasnitul din dinti în somn) duce la cefalee cronica, migrene si dureri în zona tampelor.

2.Ai deviatie de sept

 

Lipsa tratamantului deviatiei de sept poate determina migrene si cefalee din cauza oxigenarii proaste a creierului, a somnului neodihnitor cu stare de oboseala cronica, otite si sinzite frecvente.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

 

3.Nu tolerezi anumite alimente

 

Intoleranta alimentara se poate manifesta prin migrene, stari de oboseala permanenta, balonare sau dificultatea de a pierde kilogramele în plus.

 

4. Anevrismul cerebral

 

Foarte multe dintre persoanele cu anevrism cerebral au dureri asemenea migrenelor. Hipertensiunea arteriala necontrolata este unul dintre factorii declansatori.

 

5.Bila sufera

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

 

Când fierea nu face fata alimentelor pe care i le oferi, se manifesta. Durerea de cap, însotita de greata si varsaturi, precum si durerea abdominala (confundata adesea cu cea de stomac) sunt semne ale unor afectiuni biliare.

 

6.Ochii nu vad bine

 

Pete ciudate, imagini în zig-zag, forme stralucitoare, dureri constante în fundul ochilor, toate anunta probleme cu vederea. Iar scaderea vederii la citit poate coincide cu instalarea atrofiei de nerv optic. De aceea, masurarea presiunii intraoculare, mai ales pentru pacientii de peste 45 de ani, este obligatorie. Pe de o parte, pentru ca este singurul mod în care se poate preveni aparitia glaucomului – o boala ce nu poate fi vindecata si care poate duce la orbire – iar, pe de alta parte, pentru ca acesta este o afectiune care nu doare, care se instaleaza lent, fara sa anunte, iar în momentul în care ne dam seama, este mult prea târziu.

 

Citește-ne pe

TAGURI
Life
Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI