Tocmai de aceea, ți-am pregătit un ghid practic despre aparatele cu aerosoli, pe care să-l ai la îndemână în procesul de familiarizare cu… această noutate din casa și viața ta! Să începem:

În primul rând, la ce ajută un aparat cu aerosoli?

Înainte de a trece la lucruri mai concrete, hai să clarificăm utilitatea unui astfel de aparat. Terapia cu aerosoli este recomandată pentru tratarea infecțiilor căilor respiratorii superioare, fiind considerată mai eficientă decât tratamentul medicamentos.

Uite de ce: aparatul cu aerosoli transformă medicamentele lichide în vapori, vapori care ajung ulterior direct la locul inflamației. Concret, copilul inhalează vaporii printr-o mască. Altfel spus, terapia cu aerosoli „acționează țintit”, de aici și gradul său de eficiență mai mare. 

Citește și: VIDEO- Salina, un loc care îmbină terapie, relaxare și joacă sub un acoperiș

Atenție: consultă-te de fiecare dată cu medicul de familie sau medicul pediatru și nu apela la terapia cu aerosoli în detrimentul celei medicamentoase, până nu primești recomandări clare și ferme în acest sens.

Acum că am lămurit care-i treaba cu terapia cu aerosoli și,  implicit, cu aparatul cu aerosoli, putem trece la lucruri mai aplicate. 

Aparatul cu aerosoli este recomandat în afecțiuni diferite

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Deși cel mai des se folosește în tratarea astmului, aparatul cu aerosoli poate fi recomandat și în cazul unor afecțiuni mai puțin severe, printre care și răcelile manifestate prin tuse sau secreții nazale. 

E important să ai răbdare cu copilul tău atunci când folosești aparatul de aerosoli

Administrarea unui astfel de tratament poate dura chiar și mai bine de 10 minute, iar unele modele de aparate sunt destul de zgomotoase.

Asta înseamnă că un copil mai mic ar putea fi mai reticent, mai agitat sau speriat până se familiarizează cu tot procesul. Tocmai de aceea e important să ai răbare cu el, să fii prezent(ă) și, pe cât posibil, să faci procesul ușor și chiar distractiv. 

S-ar putea ca doar primele „sesiuni” să fie mai complicate și să necesite răbdare suplimentară din partea ta, iar la următoarele- copilul să fie mai liniștit, pentru că știe deja ce urmează să se întâmple. Îți sugerăm să-i vorbești pe un ton blând. Chiar dacă e mic și poate nu va înțelege tot ce-i spui, îți va simți energia, tandrețea și calmul. La final, e bine să-l și feliciți pentru modul eroic în care s-a comportat pe parcursul tratamentului. Asta îi va da încredere.

Modul în care efectuezi tratamentul va influența eficiența acestuia

Printre altele, e necesar să te asiguri că cel mic nu plânge pe durata tratamentului. Dacă este agitat și începe să plângă, există riscul să se piardă medicamentul, iar asta să influențeze gradul de eficiență a tratamentului. De asemenea, asigură-te că fixezi corect masca, astfel încât aerosolii să poată ajunge „fix la sursa problemei”. Dacă o ții la o distanță de doar câțiva centimetri, din dorința de a-l liniști pe cel mic, tratamentul nu va mai avea același efect. La primele sesiuni, poți apela la ajutorul medicului, astfel încât să vezi exact ce ai de făcut și să te poți descurca și pe cont propriu, ulterior, acasă. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

E necesar să sterilizezi aparatul cu aerosoli după fiecare utilizare

Pentru extrasiguranța copilului tău, curăță și sterilizează aparatul după fiecare sesiune. Depozitează-l apoi într-un loc curat și uscat- asta, desigur, după ce l-ai lăsat să se usuce bine înainte. 

Așadar, integrarea aparatului cu aerosoli în planul de tratament al copilului tău poate fi o adevărată provocare la început, mai ales dacă puiul tău e încă mic. Cu toate acestea, dacă ții cont de recomandările de mai sus și ai răbdare cu el, lucrurile pot deveni, încetul cu încetul, mai ușoare. Nu uita să te consulți de fiecare dată cu medicul de familie sau medicul pediatru și să-l ții la curent cu evoluția stării de sănătate a copilului. Sperăm că acomodarea va fi cât mai lină pentru cel mic. Mult bine și sănătate!

Citește și: Ce este terapia cu aerosoli?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si