Sunt destule motive pentru care ar fi mult mai bine sa le faci acasa: stii ce pui in ele, poti sa mananci mai multe, pentru ca nu au aditivi sau coloranti, si poti sa ii dai copilului sa manance fara griji.
Sigur, mai este vorba si de timpul pe care il economisesti daca le cumperi. Ei bine, reteta asta e tot ce aveai nevoie. Se fac rapid, sunt pline in interior si nu trebuie sa le lasi sa creasca
1 praf sare
zeama de la o lamaie
1 bucata fiola esenta rom
6 pliculete zahar vanilat
50 g zahar
3 bucati oua
600 g iaurt
1 plic praf de copt
500 g faina
ulei
1 plic zahar pudra
Preparare:
Amestecati bine intr-un castron ouale cu iaurt, esenta de rom, zeama de la o lamaie, zaharul si sarea. Amestecati separat praful de copt cu faina.
Intr-o cratita sau tigaie mai inalta incingeti uleiul cat pentru o friteuza. Luati cate o lingura din amestecul pentru gogosi si turnati incet, dintr-o singura miscare in uleiul incins. Daca nu se intoc singure, intoarceti gogosile pe cealalta parte cand devin aurii.
Scoateti gogosile pe un servet de hartie, sau un gratar, sa se scurga uleiul in exces.