Oamenii de știință au petrecut mult timp studiind iluziile optice, dar influența lor asupra minții noastre nu este încă pe deplin înțeleasă.

Citește și: Ce vezi prima dată în imagine? Această iluzie optică îți dezvăluie latura ascunsă a personalității tale

Chiar dacă au existat cercetări ample, încă nu avem răspunsuri clare despre motivul pentru care anumite imagini ne încurcă atât de ușor modul în care creierul uman procesează informațiile.

Ce sunt iluziile optice?

Iluziile optice sunt imagini derutante care joacă feste cu modul în care percepem lucrurile și cum le interpretează ochii noștri. Ele sunt, în general, clasificate în trei tipuri principale: fizice, fiziologice și cognitive.

În timp ce unii oameni consideră iluziile optice ca fiind doar modalități distractive de a petrece timpul, ele pot fi totuși folosite și pentru a măsura inteligența unei persoane.

Citește și: Dacă vezi tigrul ascuns între zebre, ai un simț de observație de nota 10

Dacă vrei să afli mai multe despre propria capacitate analitică a minții tale și crezi că ai un IQ ridicat, atunci poți încerca acest test viralizat în ultima săptămână.

Sarcina ta este destul de simplă. Tot ce trebuie să faci este să te concentrezi pe imaginea de mai jos și să încerci să găsești literele diferite din imagine.

Mai precis, găsește literele „Y” ascunse în mulțimea de litere "X” din imagine.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ai doar 9 secunde pe ceas pentru a-ți finaliza sarcina. Dacă reușești, atunci ai un IQ mai mare decât 98% dintre oameni.

Câte litere Y ai găsit?

Înainte să afli răspunsul, trebuie să afli ce cred psihologii despre acest tip de iluzie optică.

Iluziile optice nu sunt doar distractive, ci pot dezvălui și fațete interesante ale personalității unui individ, potrivit India Times.

Iluziile optice au o dublă funcție, oferind atât divertisment, cât și o fereastră către abilitățile mentale și chiar caracterul cuiva. 

Referitor la testarea indicelui de inteligență, diferența este făcută cel mai adesea de timpul pus la dispoziție de experți. 

Cu toții am găsi răspunsul corect până la urmă, dar e important cât de ușor navigăm cu mintea prin interiorul problemei.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

test iq iluzie optica

Erau 6 litere Y ascunse! Tu câte ai văzut?

Alte test IQ captivante

Doriți să vă relaxați și să vă eliberați de stres după o zi obositoare? Rezolvarea puzzle-urilor este o modalitate excelentă de a vă reîncărca bateriile și antrena neuronii.

Încercați aceste iluzii optice de mai jos. Sunt modalități perfecte de a-ți întineri mintea.

Citește și: Ai un IQ remarcabil dacă găsești numărul diferit în iluzia optică de mai jos- FOTO

Citește și: Ai un IQ peste medie dacă poți găsi un hipopotam ascuns între roboți

Citește și: Ai un IQ peste medie dacă vezi mingea ascunsă în imaginea de mai jos. Cel mai recent puzzle i-a pus la încercare pe mulți oameni pe internet

Citește și: Iluzie optică dificilă. Doar 2% dintre oameni pot vedea mingea de golf în 30 de secunde


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si