Moartea studentului american Otto Warmbier, care a fost tinut prizonier timp de 17 luni intr-un centru de detentie din Coreea de Nord pentru ca a furat un afis propagandist dntr-un hotel nord-coreean, scoate la iveala monstruozitatile regimului dictatorial al lui Kim Jong Un.

Bataile, abuzurile,

infometarile, executiile publice sunt lucruri care se intampla zilnic in centrele de detentie din Coreea de Nord, marturie stau relatarile de peste ani a mai multor martori.

Tanarul in varsta de 22 de ani a fost arestat in ianuarie 2016, in Coreea de Nord, in timpul unui voiaj organizat de Anul Nou.
Studentul, originar din Cincinnati, a fost condamnat la 15 ani de munca fortata de Curtea Suprema nord-coreeana, dupa ce a marturisit ca a furat un afis cu un slogan politic dintr-un hotel de la Phenian in care era cazat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Otto Frederick Warmbier, care facea munca fortata, a fost trimis in tara sa pe 13 iunie 2017 din motive umanitare, in virtutea hotararii Curtii Centrale a RPDC"  (Republica Populara si Democratica Coreea), anunta agentia.

Potrivit The Washington Post, Otto Warmbier a contractat o forma de botulism la putin timp dupa proces, in martie 2016, si i s-a administrat un somnifer care l-a pus in coma.

La cateva zile dupa ce a ajuns in tara sa, Otto a incetat din viata. "Din pacate, torturile ingrozitoare la care fiul nostru a fost supus in mainile Coreii de Nord ne asigura ca nu era alta iesire decat cea pe care o traim acum", se arata in mesajul transmis de familia tanarului. Aceasta mai spune ca, atunci cand a fost adus acasa, tanarul era incapabil sa vorbeasca, sa vada si sa reactioneze la comenzi verbale. 

Sursa: Daily Mail; News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si