Înainte de Crăciun, în Ajunul Crăciunului mai exact, are loc o pregătire, au loc anumite tradiții și obiceiuri pe care nu mulți le cunosc. Iată câteva obiceiuri şi superstiţii în Ajunul Crăciunului de care trebuie să ţinem cont.

Ajunul Crăciunului 2021: Ce nu este bine să faci pe 24 decembrie

1.Toate ușile închise-   Este o superstiție din bătrâni și se referă la faptul că în noaptea de Crăciun nu trebuie să deschidem ușa vizitatorilor.

Această superstiție este pusă pe seama faptului că ne va alunga norocul din casă. 

În același timp, este un semn că familia trebuie să rămână unită în această seară magică.

2. Ai grijă unde dormi- Conform tradiției, noaptea sfântă nu trebuie să te prindă în grajdul cu fân sau în preajma boilor.

o vorbă din bătrâni spune că animalele prind glas și povestesc nașterea Domnului, lucru care trebuie să rămână un secret.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ajunul Crăciunului 2021: Ce nu este bine să faci pe 24 decembrie. Aduce mare ghinion

Ajunul Crăciunului 2021: Ce nu este bine să faci pe 24 decembrie?

3.Nu mânca nimic în ziua de Ajun-  Este un îndemn la post și puritate. Cei ce nu mănâncă în Ajun au parte de mai mult noroc în decursul anului ce urmează.

Citeste si: Urări de Crăciun 2021. Mesaje și urări de sărbători

4. Grijă mare pentru cei ce cresc albine-  Bătrânii

susțin că în Ajun nu este bine să împrumuți sau să oferi ceva din gospodăria ta. În caz contrar, albinelor o să le meargă prost, iar producția nu va fi una bogată.

5. Fără rachiu în Ajun-  Mare grijă la ce bei! Se spune că rachiul este o invenție a diavolului, iar cel ce bea va fi controlat de acesta.

6. Poartă-te și vorbește frumos cu semenii-  Dacă vrei să ai un an nou liniștit, nu vorbi urât, nu înjura, nu bârfi și nu te certa cu nimeni.

Citeste si: Ce înseamnă Crăciunul pentru români. Ce semnificație are sărbătoarea Nașterii Domnului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si