Close sidebar
Close sidebar

Ajută-ți copiii să se joace isteț cu jucării Lego!

Jocul părinte-copil este în cele din urmă despre distracție. Dar este, de asemenea, extrem de benefic pentru dezvoltarea și învățarea copiilor. Copiii de până la 16 luni pot deduce informații esențiale despre o jucărie, pur și simplu observând mai întâi adulții care se joacă cu ea. Îți recomandăm așadar o jucărie clasică care îți va ajuta copilul atât să se distreze, cât și să învețe. Probabil ai ghicit despre ce este vorba. Discutăm astăzi despre jucăriile Lego și, mai precis, despre seria Lego Duplo.

Razvan Ilie,

Unboxing-ul este un pas cu adevărat important pentru ca un copil să își contextualizeze noua jucărie. Chiar dacă este nevoie de mai mult timp pentru a despacheta împreună, acest lucru le va susține surpriza plină de bucurie, pe măsură ce vo


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Tu (așa e, tu!), ca părinte, ai șansa de a fi marele facilitator al copiilor în lor timpul de joacă, ajutându-i să întărească ceea ce știu deja și să îi înveți noi lecții. Pentru a te ajuta pe drumul tău, pe această pagină vei găsi o mulțime de sfaturi de joacă și activități.

Lego Duplo este una dintre aceste jucării care va crește odată cu copiii tăi, va fi folosită într-o serie de oportunități de joacă, este durabilă și vine în culori strălucitoare și distractive, care atrage atenția copiilor mici și a copiilor curioși. Dimensiunea cărămizilor Lego Duplo este perfectă pentru ca degetele mici să le apuce, să le țină și să le manipuleze.

Când planific activități pentru copiii mei, sunt entuziasmat de oportunitățile nesfârșite pe care le oferă Lego Duplo.

Lego Duplo este fabulos pentru construcție, dar poate fi folosit și pentru timpul de învățare și joacă pentru copii. Am inclus astăzi câteva idei de joacă și învățare folosind Lego Duplo, care îți vor implica copilul într-un mod creativ și imaginativ și vor promova învățarea și dezvoltarea. Ideile și oportunitățile de joacă sunt nesfârșite!

Trei sfaturi simple pentru jocul părinților

Să începem cu trei sfaturi generale despre cum să profiți la maximum de experiențele de joacă partajate cu copilul tău.

1. Unboxing

Unboxing-ul este un pas cu adevărat important pentru ca un copil să își contextualizeze noua jucărie. Chiar dacă este nevoie de mai mult timp pentru a despacheta împreună, acest lucru le va susține surpriza plină de bucurie, pe măsură ce vor descoperi treptat conținutul acestei cutii de carton misterioase, colorate, care a apărut brusc în viața lor.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Sfat de joacă: Cerei-i copilului să găsească câteva cărămizi Lego Duplo de aceeași culoare, în timp ce despacheteză noul set.

Acest lucru îi va implica, încurajând astfel încrederea în această lume nouă.

2. Joc de rol

Nu îți face griji, nu îți vom cere să faci exerciții la nivel de școală de teatru. Lego proiectează cărămizi Duplo pentru a oferi o multitudine de oportunități de joc de rol, prin personaje recunoscute (cum ar fi pompierii sau medicii), vehicule interesante (cum ar fi camioane, tractoare sau submarine) sau chiar animale. Deci, într-adevăr, probabil că va fi mai greu să eviți jocul de rol decât să te blochezi la el!

Sfat de joc: roagă copilul să-și găsească elementul preferat și să-i dea un nume. Pune-i întrebări precum care ar fi mâncarea sau culoarea lor preferată sau cine este cel mai bun prieten al lor. În curând, îți vei urmări copilul desfășurând mici povești, întărindu-i creativitatea, comunicarea și exprimarea de sine!

3. Apreciază efortul, nu doar rezultatul

Este de la sine înțeles că atunci când copilul tău își construiește primul turn mare, ai tot sprijinul nostru pentru a fi mândru ca părinte.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Dar concentrarea tuturor încurajărilor asupra rezultatului poate sugera aproape că există o modalitate „corectă” sau „greșită” de a se juca cu cărămizile Lego Duplo.

Concentrarea în schimb asupra efortului necesar pentru a construi turnul (precum și turnul în sine) este o modalitate perfectă de a-i arăta copilului tău dragostea și susținerea necondiționate.

Sfat de joacă: dă-i copilului tău trei cărămizi aleatorii și încurajează-l ușor să le adauge la creația sa, fără instrucțiuni despre unde. Pe măsură ce găsește spațiu pentru noile cărămizi, rezistența acestora se va consolida. Și admirația ta față de tehnicile sale inovatoare de construcție îi va spori copilului încrederea!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI