Close sidebar
Close sidebar

Ajutor încălzire 2023 - 2024: Câți bani vor primi românii în aces sezon de iarnă? Guvernul face o promisiune importantă: ”Facturile la iarnă vor fi mai mici”

Ajutor încălzire 2023 - 2024. Mulți români se întreabă dacă ajutorul de încălzire primit de familiile nevoiașe în cursul acestui an se va prelungi și anul viitor, în 2024, în condițiile în care bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale sunt tot mai supuse unor presiuni de tăieri de bani.

Sorin Negru,

Ajutor încălzire 2023 - 2024: Câți bani vor primi românii?

[Sursa foto: Pexels.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ajutor încălzire 2023- 2024: Câți bani vor primi românii? Anul 2023 a adus un proiect extrem de util pentru românii cu venituri mici: cardul de energie, din bani europeni.

Citește și: Carduri energie 2023. Ce sume primesc românii de la stat în septembrie 2023?

Executivul a putut oferi românilor vulnerabili, din fonduri europene, sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 lei de 2 ori/an, sub forma unui card de energie.

Citește și: Vești bune în privința cardurilor de energie! Marcel Ciolacu a făcut un anunț important în acest sens

Se va prelungi această facilitate și în cursul anului 2024? 

Ajutorul de încălzire 2023. O nouă tranșă de bani pe cardul de energie

Cardurile de energie au fost alimentate cu o nouă tranșă de 700 de lei la începutul lunii septembrie 2023.

”O veste bună vine de la domnul ministru al Fondurilor Europene. Cardurile de energie, aflate acum în circulație, respectiv peste 1,6 milioane, au fost alimentate cu o nouă tranșă în valoare de 700 de lei pentru fiecare beneficiar. Iar noile carduri, aflate în proces de distribuire, vor fi alimentate cu bani după ce Poșta Română va anunța că au ajuns la cei aproape 400.000 de beneficiari”, a declarat  premierul Marcel Ciolacu

Cum poți vizualiza soldul rămas pe card?

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Soldul se poate interoga în două modalități:

  1. Prin dovada serviciilor de mandat poștal care are înscris soldul după fiecare plată efectuată de beneficiarul sprijinului, inclusiv în cazul în care plata s-a realizat prin intermediul poștașului, la domiciliul beneficiarului;
  2. Prin accesarea site-ului C.N. POȘTA ROMÂNĂ pentru afișarea electronică a acestui sold.

Cardurile de energie dispar la 1 ianuarie 2024

Cardurile de energie plătite din bani europeni vor dispărea de la 1 ianuarie 2024, după ce Comisia Europeană a decis să nu mai prelungească măsurile de urgență introduse în 2022 pentru a proteja consumatorii de creșterea prețurilor la energie.

Măsura va afecta peste 4 milioane de români, persoane vulnerabile, care primesc acest ajutor pentru compensarea prețului la energie.

Românii cu venituri mici vor beneficia în continuare doar de ajutoare și suplimente pentru încălzirea locuinței plătite de la bugetul de stat.

Adio, cardurile de energie

Ajutorul pentru încălzire. Câți bani primesc românii?

Ajutorul pentru încălzirea locuinței (sezonul rece)

Cui se adreseaza?

  • familiei sau persoanei singure care nu are alte proprietăți sau bunuri, așa cum sunt prevăzute în cerere, și care obține un venit mediu net lunar de până la  1386 lei/persoană în cazul familiei și până la 2053 lei, în cazul persoanei singure. Veniturile bănești se vor cumula cu alte tipuri de venituri materiale.  

Suplimentul pentru energie (lunar, tot anul)

Cui se adresează?

  • familiei sau persoanei singure care nu are alte proprietăți sau bunuri, așa cum sunt prevăzute în cerere, și care obține un venit mediu net lunar de până la  1386 lei /persoană în cazul familiei și până la 2053 lei, în cazul persoanei singure.
  • tuturor beneficiarilor ajutorului pentru încălzirea locuinței.
  • Veniturile bănești se vor cumula cu alte tipuri de venituri materiale.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Tipurile de energie pentru care se acordă ajutorul:

  • termică în sistem centralizat
  • electrică
  • gaze naturale
  • combustibili solizi și/sau petrolieri

Care sunt condițiile pentru acordarea ajutorul de încălzire

  • numai pentru un singur sistem de încălzire
  • numai familiilor şi/sau persoanelor singure  care nu beneficiază de alte forme de sprijin  pentru încălzirea locuinţei
  • numai pentru o singură locuinţă  (pentru locuinţa de domiciliu sau de reşedinţă)
  • numai titularului contractului/convenţiei individuale încheiat/încheiate cu furnizorul
  • numai consumatorilor vulnerabili care   nu deţin altă formă de încălzire au fost debranşaţi  de la furnizarea energiei termice sau a gazelor naturale şi  au contracte valabile  de furnizare a energiei electrice (în cazul solicitării ajutorului pentru încălzirea cu energie electrică)

Ministru din Guvernul Ciolacu: Facturile la iarnă vor fi mai mici 

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a venit recent cu vești bune pentru români. Oficialul a spus că facturile din această iarnă la gaze și energie electrică vor fi mai mici.

Ministrul a dat asigurări că în această iarnă facturile nu vor crește. Mai mult decât atât, acestea se vor ieftini comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, asta în urma prețurilor mai mici.

Comisia Europeană a anunțat, în vara anului 2023, că a decis să nu prelungească măsurile de urgență introduse anul trecut pentru a proteja consumatorii de explozia prețurilor la energie, acestea contribuind la calmarea piețelor europene de energie electrică.

La finele anului 2022, UE se afla în mijlocul unei crize energetice acute, alimentată de invazia Rusiei în Ucraina, statele membre fiind nevoite să aloce sute de miliarde de euro pentru reduceri de taxe, ajutoare și subvenții, astfel încât să poată să facă față crizei.

În România, peste 4 milioane de persoane beneficiază de carduri de energie, bugetul total al programului fiind de 2,8 miliarde de lei. Ajutorul se acordă în două tranșe a câte 700 de lei fiecare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI