Cel de-al cincilea caz confirma un bărbat în vârstă de 37 de ani. Simptomele au apărut pe data de 18 iunie, iar infecția a fost confirmată marți, în urma investigațiilor de laborator.

Pacientul este izolat la domiciliu

Pacientul are o formă ușoară a bolii și este izolat la domiciliu.

Ministerul Sănătății nu a precizat localitatea unde este acesta. Până acum toți cei infectați cu variola maimuței erau din București.

Citeste si: Adrian Marinescu, despre variola maimuței. Care sunt categoriile de vârstă care riscă să contacteze mai rapid boala

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Primul caz de variola maimuței a fost înregistrat în România pe 13 iunie, la un pacient în vârstă de 26 de ani. Ulterior, alte 3 cazuri au fost confirmate la bărbați de 26, 32 și 36 de ani.

Care sunt persoanele protejate de variola maimuței

Există deja anumite persoane care sunt vaccinate împotriva aceste afecțiuni, iar probabilitatea ca aceste să se infecteze este mai mică.

Citeste si: Care sunt persoanele protejate de variola maimuței. Au fost vaccinate obligatoriu

Directorul medical al Institutului „Matei Balş” din Bucureşti, Adrian Marinescu, a declarat că persoanele născute înainte de anul 1979 au fost vaccinate obligatoriu împotriva variolei şi în prezent au un risc mai mic de infectare cu variola maimuţei.

Citeste si: VIDEO- Un al patrulea caz de variola maimuței a fost depistat în România

„Vaccinul pentru variola umană asigură, din fericire, o eficacitate de 80-85 la sută din datele pe care le avem. Ceea ce înseamnă că persoanele născute după 1979, când nu a mai fost obligatorie vaccinarea, au un risc mare de a se infecta. Şi altceva ce este foarte important: prin vaccinare se asigură o imunitate durabilă de zeci de ani”, a precizat Adrian Marinescu, potrivit adevărul.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si