Close sidebar
Close sidebar

Al doilea Titanic ar putea porni pe traseul original în 2022! În ce stadiu se află construcţia noului vas

Miliardarul australian Clive Palmer a anunţat recent că va relua construcţia transatlanticului Titanic II, copia fidelă a predecesorului său, RMS Titanic, care s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, în timpul cursei inaugurale, provocând moartea peste 1.500 de oameni din cei peste 3.300 aflaţi la bord.

M.C.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Noua navă va fi finalizată şi va fi lansată la apă în 2022, urmând să efectueze cursa inaugurală la exact 110 ani după Titanicul original.   La această cursă inaugurală, Titanic II ar urma să parcurgă traseul original, de la Southampton (Marea Britanie) la New York (SUA). Din raţiuni financiare, va exista şi o cursă pre-inaugurală, de la Dubai la Southampton.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

În afară de sistemele moderne de navigaţie şi de siguranţă, precum şi de bărcile de salvare suplimentare, transatlanticul va fi, în detaliu, aproape identic cu Titanicul original.

Cabinele vor avea acelaşi aspect ca în 1912, la fel şi saloanele şi restaurantele, şi chiar celebra scară care apre în filmul „Titanic“ din 1997, al lui James Cameron.  Până şi numărul de oameni de la bord vor fi similar: 2.400 de pasageri şi 900 de membri ai echipajului. Pasagerii vor beneficia tot de 835 de cabine, împărţite, la fel ca pe RMS Titanic, în clasa întâi, a doua şi a treia. 

Sursă: adevărul.ro 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI