Al doilea val de coronavirus face ravagii în Spania
Spania a depăşit un milion de infecţii de coronavirus, raportând un nou record zilnic de 16.973 de cazuri.
Ministerul Sănătăţii din Spania a anunţat un nou record zilnic de 16.973 de persoane infectate cu COVID-19, totalul infecţiilor depăşind un milion în această ţară, potrivit ultimului bilanţ în legătură cu noul coronavirus, scrie RTVE.
Sunt mai mult de 40,8 milioane de cazuri şi peste 1,1 milioane de morţi în toată lumea.
Provinciile Navarra, La Rioja şi 51 de oraşe ar putea fi închise, ceea ce ar afecta 7,5 milioane de persoane.
Citeste si: COVID-19 va deveni, probabil, o boală endemică. Avertismentul oamenilor de știință
Miercuri, carantina a intrat în vigoare în capiatala provinciei Burgos.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: OMS explică de ce au explodat cazurile de coronavirus în Europa și propune o soluție
Ministerul Sănătăţii a anunţat un nou record zilnic de 16.973 de pozitivi, 6.114 diagnosticaţi în ultimele 24 de ore şi 156 de morţi.
În total, Spania a înregistrat 1.005.295 de infecţii şi 34.366 de decese de la începutul pandemiei de coronavirus.
Citeste si: Coronavirus: "Suntem foarte aproape de un tsunami". Belgia recunoaște că a pierdut controlul în valul doi al pandemiei
Organizația Mondială a Sănătății(OMS) face asocierea între creșterea imensă a numărului de cazuri de COVID-19 în Europa și eșecul în ceea ce privește plasarea în carantină a persoanelor expuse virusului.
Michael Ryan, directorul OMS, a precizat faptul că, dacă i s-ar putea îndeplini o dorință, aceasta ar fi să se asigure „fiecare contact al unui caz confirmat este în carantină pentru perioada corespunzătoare”.
„Nu cred că acest lucru a fost făcut undeva sistematic. Este în mare parte din motivul pentru care vedem un număr atât de mare de cazuri”, a adăugat acesta.
Aproximativ jumătate din cele 48 de țări cuprinse în regiunea europeană a agenției au înregistrat creșteri de aproximativ 50% în cazuri în ultima săptămână, iar internările în spital și ratele de deces au început să crească, în consecință, a explicat Michael.
„Prea multe țări au trasat o linie de sosire imaginară și, atunci când o trec, decelerează unele dintre măsuri. Este o situație dură acum pentru statele din Europa și America de Nord, să revină într-o posibilă carantină, oamenii sunt epuizați, sunt obosiți și nu este o situație ușoară pentru Europa, America de Nord. Dar există speranță, există o șansă să întoarcem situația”, a adăugat el.