Pentru a evita acest lucru, experții recomandă utilizarea ochelarilor de soare: „În cazul oricărei expuneri la lumina soarelui, recomandarea este utilizarea ochelarilor de soare cu filtre adecvate care împiedică trecerea a 95-100% din radiațiile ultraviolete, responsabile de producerea bolilor oculare", spune dr. Alfonso Arias Puente, directorul Institutului Oftalmologic Internațional Vithas, adăugând că "Nu vă bazați pe zilele înnorate și purtați întotdeauna ochelari de soare în aer liber, deoarece radiațiile oculare pot apărea în orice moment al anului".

Citeste si: Servere Virtuale Private (VPS): Ghid pentru incepatori

Câteva lucruri de care să țineț cont la cumpărarea ochelarilor de soare:

1. Mergeți la centrele autorizate

Specialiștii ne sfătuiesc să cumpărăm ochelari de soare de la opticieni sau centre specializate pentru că „în aceste unități trec întotdeauna un control al calității”. Este important să nu cumpărați niciodată o pereche de ochelari de ochelari de la tarabe din piață sau de la nespecialiști, deoarece aceștia pot vinde ochelari care pot să ne afecteze vederea. De asemenea, asigurați-vă că ochelarii de soare protejează 100% de radiațiile ultraviolete.

2. Asigurați-vă că achiziționați ochelari de soare conformi

Acest lucru se știe deoarece au sigiliul CE pe etichetă, care asigură respectarea reglementărilor Comunității Europene.

3. Întotdeauna cu protecție UV

Specialiștii recomandă ochelarii de soare sau lentile care au filtru UV, deci blochează razele UV și nu depind de culoarea lentilelor sau de preț.

Protecția este garantată numai atunci când 100% din razele UVA și UVB sunt blocate. Literele UV de pe etichetă garantează că au protecție.

4. Atenție la număr

Pe etichetă ar trebui să apară un număr de la 0 la 4. Este o clasificare pe categorii care ne ajută să știm pentru ce vreme sunt recomandați ochelarii. Lentilele din categoria 0 absorb doar 0-20% din lumină, așa că sunt recomandate în zilele înnorate, cu foarte puțin soare și pentru activitățile zilnice.

Cele din categoria 1 absorb 20-56%, potrivite pentru activitățile zilnice în zilele cu condiții atât de cer senin cât și de nori. Cele din categoria 2, care absorb 57-81%, sunt potrivite pentru lumina soarelui medie și pentru activități și sporturi de zi cu zi.

Categoria 3 absoarbe 82-91% din lumină, ideală pentru zilele cu soare puternic și pentru activități pe teren sau pe plajă. În cele din urmă, categoria 4 absoarbe 82-91%, este recomandată la soare puternic, pentru munți înalți și sporturi nautice, dar nu este recomandată pentru condus.

5. Culoarea nu este (doar) o chestiune de gust.

„Lentilele maro îmbunătățesc contrastul și sunt ideale pentru folosirea de zi cu zi”, ne mai spun specialiștii. Tonurile roșiatice îmbunătățesc percepția adâncimii, iar cele gri sunt cel mai bun aliat pentru a vă bucura de culori naturale într-un soare strălucitor. Lentilele verzi modifică percepția culorilor mai mult decât gri sau maro, avertizează Montse, astfel încât sunt deseori recomandate pentru sporturile nautice și iarna.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Friptură de porc. Cum să o prepari ca să iasă super fragedă

Alte lentile foarte solicitate sunt lentilele cu oglindă. Nu sunt doar un accesoriu la modă, au un strat de tratament reflectorizant pe fața externă, care oferă o claritate excelentă, cu o strălucire minimă.

Dacă doriți ca culoarea obiectivului să vi se potrivească, primul lucru este să determinați culoarea pielii. Tonurile pământii sau maro sunt cea mai bună alegere pentru pielea caldă. Când vine vorba de lentile cu oglindă, o reflexie aurie sau galbenă se potrivește perfect cu pielea măslinie. Lentilele gri, albastre arată minunat pe un ten roz pal cu tonuri reci. Efectele metalice ale oglinzilor argintii și albastre oferă un contrast perfect..

6. Dimensiunea contează

Ochelarii de soare, cu cât sunt mai mari cu atât mai bine, dar cu unele limite. Forma lentilei trebuie să urmeze linia naturală a sprâncenei (nu se întâmplă nimic dacă o acoperă puțin), dar este important să nu apese pe obraz și, mai presus de toate, să nu se atingă cu genele, deoarece acest lucru este foarte incomod.

7. O formă în armonie cu fața ta

Dacă fața este ovală și alungită, practic orice formă de cadru (sau lentilă) se va potrivi perfect. Trebuie evitate ramele foarte mici sau rotunde, deoarece acestea tind să facă fața să pară mai lungă. Dacă fața dvs. este triunghiulară sau în formă de inimă, stilurile rotunde sau ovale vor funcționa cel mai bine, precum și stilurile dreptunghiulare rotunjite, deoarece acestea tind să compenseze o bărbie îngustă. Opusurile atrag și acest lucru este deosebit de important în cazul fețelor rotunde, care preferă stiluri mai unghiulare și, în cele din urmă, dacă fața are o formă pătrată, ramele rotunde și ovale se potrivesc foarte bine.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citeste si: Când au loc Premiile Grammy în 2021 și cine sunt marii favoriți

8. Lentilele polarizate, cele mai bune

Ochelarii de soare cu lentile polarizate au o folie adăugată care filtrează razele care cad într-o anumită direcție. Rezultatul? Elimină reflexiile și când treci de la lumină la întuneric continui să vezi în mod normal, ceea ce face aceste lentile ideale pentru condus și pentru practicarea anumitor sporturi (cicliști, alergători, schiori).

Citeste si: „Colectiv”, primul film românesc nominalizat vreodată la Premiile Oscar. Listă completă Nominalizări Premii Oscar 2021


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si